Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Cecilia Persson årets Jan Johansson stipendiat

Pianisten og komponisten Cecilia Persson, tildeles årets Jan Johansson stipend. Persson er født i 1982 i Norra Åsum utenfor Kristianstad, og har de senere årene markert seg både som soloartist og i bandet Paavo med bl.a. vokalisten Sofia Jernberg.

Hun er utdannet ved Fridhems folkehögskola med pianisten Maggi Olon som lærer, og på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hun spiller også jevnlig med vokalisten Lena Nybergs band. Hun har også sin egen kvintett, samt at hun har vært «Composer in Residence» hos Norrbotten Big Band.

I 2014 mottok hun sin andre «Jazzkatt», denne gang som årets jazzkomponist.

Cecilia er ett av de største pianotalentene man i Sverige har dyrket fram de senere årene, og hennes kreativitet i komponeringen, og det lydhøre pianospillet er hver gang overbevisende. Hun er en fantastisk komponist og en innoviativ pianist og en uttrykksfull improvisatør som, i nesten hver eneste sammenheng man hører henne, skaper vakker musikk.

Det første Jan Johanssn-stipendet gikk til Lars Sjösten i 1999. Siden er det delt ut hvert år til musikere som jobber i Jan Johanssons ånd. Musikere som Bengt Hallberg, Georg Riedel, Lasse Bagge, Esbjörn Svensson og Merit Hemmingsson er tidligere mottagere av stipendet.

Salt-peanuts stiller oss i køen av gratulanter.

Skriv et svar