Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Konserter

Anna Högberg går till Attack på jazzscenerna

RÖNNELLS ANTIKAVARIAT, STOCKHOLM, 11. FEBRUAR 2016: I går (torsdag) fylldes det legendariska antikvariatet Rönnells i Stockholm av lyssnare från alla åldrar för att vara med om releasen av Anna Högberg Attack. Ett par hundra hade samlats i de patinerade lokalerna, där böcker byter ägare och – inte minst – där många konserter med intressanta och konstnärligt avancerade musiker hålls.

Läs salt-peanuts recension av plattan här: https://salt-peanuts.eu/record/anna-hogberg-attack/ «En strålende plateutgivelse fra seks av Skandinavias tøffeste jazzmusikere», skrev vi.

På webbtidningen soundofmusic skrev Thomas Millroth om plattan: «Det dånar av spräck och trånar av sångbara hymner, som påminner om den avancerade frijazzen under sent sextiotal, men bara som ett vänligt eko. Sedan snidar Högberg fram kärnan och tar i så att det känns riktigt lätt och självklart närmusiksorten brer ut sig i ett allmängiltigt spektrum».

Kolla också intervjun med Anna Högberg här på salt peanuts* (https://salt-peanuts.eu/interview/jag-kan-inte-kompromissa/)

Den 8. februari tjuvstartade releasen på Victoriateatern i Malmö och den 10. februari spelade gruppen på Victoria i Oslo. Lördag den 13. februari gästar gruppen Klubb Memento I Eskilstuna.

Text: Lars Grip
Foto: Lisa Grip

Skriv et svar