Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Konserter

Festivalsommeren er her!

I løpet av neste uke braker den nordiske jazzfestivalsommeren løs. Det starter på Kongsberg med Kongsberg Jazz Festival, hvor selvsagt salt peanuts* er på plass. Vår utskremte her er Johan Hauknes, med hatt, som vil levere daglige rapporter fra «sølvbyen», så får vi se om det kun blir jazz, eller om han også slenger innom de mange pop- og rockekonsertene som topper plakaten i år. Eller om han tar tak i problemstillingen ved at en av festivalens hovedsponsorer er våpeneksportør til stater man helst ikke vil sammenligne seg med.
Kongsberg Jazz Festival varer fra 1. til 4. juli, og program og annet kan sjekkes ut på www.kongsbergjazz.no

Midt under Kongsberg-festivalen, braker det også løs i København. Med ca. 1200 konserter over ti dager, er Copenhagen Jazz Festival en av verdens største jazzfestivaler. Den er til og med større enn Roskilde-festivalen, og i løpet av de ti dagene festivalen varer, kan man nesten ikke unngå å høre jazz i Kongens by.
Salt peanuts* er selvsagt på plass, med Jan Granlie, iført sykkel, for at han skal få med seg mest mulig av denne gigantfestivalen.
Program og annet kan sjekkes ut på www.jazz.dk

Så bærer det direkte til Molde og Moldejazz, som starter den 13. juli. Etter fjorårets underskudd, er festivalen i år klare på å reise kjærringa, så får vi se om årets Artist in Residence, Mats Gustafsson, rockelegenden Robert Plant eller soulartisten D’Angelo kan rette opp inntrykket fra i fjor. Men aller helst er nok dette en oppgave man får overlate til værgudene… Dette og mere til vil Johan Hauknes rapportere fyldig om på salt-peanuts.eu
For informasjon om Moldejazz, sjekk www.moldejazz.no

Skriv et svar