Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Konserter

Himmelsk fra Hoff & Co

JAN GUNNAR HOFF FLY NORTH – Victoria, Nasjonal jazzscene: fredag 13. februar 2015

Oslofolket kjente sin besøkelsestid da Jan Gunnar Hoff gjestet Nasjonal Jazzscene 13. februar med sitt Fly North-konsept. De som ikke var der, kan bare angre.

Bodø-pianisten Jan Gunnar Hoff har virkelig vært i vinden de siste årene, der platene Quiet Winter Nights, Living og Stille Lys har fått mye – og fortjent skryt. Den største jubelen har likevel blitt Fly North-plata fått, der Hoff har fått med seg nordfjordingen Arve Henriksen på trompet og vokal, svenske Anders Jormin på bass og danskamerikanske Marilyn Mazur på trommer og perkusjon. Det er ikke akkurat reservebenken i skandinavisk jazz.

På konserten på Victoria midt på Karl Johan i hovedstaden, var riktignok ikke Mazur med, men vi snakker fremdeles jazzførsterekka når stikkene (og innimellom vispene) ble traktert av skiensmannen Audun Kleive.

Musikalsk er plata Fly North svært variert, men dette ble dratt enda lenger ut på konserten. Fra det sarteste pianospill til de mest voldsomme crescendoene der intensiteten og lydnivået kunne tilfredsstilt selv den mest hardbarka headbanger.

Her ble det improvisert langt utover det som virket forhåndsavtalt, men med så bra musikere som Jan Gunnar Hoff og de tre andre er, var det mildt sagt ikke noe inntrykk av uttværing av låtene man ble sittende igjen med.

Skal man pirke på noe under konserten, så er det kanskje at svenske Anders Jormin har imponert enda mer tidligere, men med Jan Gunnar Hoff og ikke minst Arve Henriksen å dele scene med, så har jeg en viss forståelse for at det kan være vanskelig å slippe til. Når de to nevnte herrene tok løs, var det morsomt å se Audun Kleive sitte og smile bredt bak trommesettet sitt. Det var smil som ble gjengjeldt de gangene Kleive gikk trommeslageren i Muppet Show en høy gang.

Den spillegleden, gjensidige respekten og ikke minst gleden over hverandres prestasjoner på scenen, viste tydelig at dette ikke bare var «nok en dag på jobben» for de fire strålende musikerne. Sånt legger publikum lett merke til, og jubelen fra salen ble bare overgått av skuffelsen over at konserten ikke kunne fortsatt ut i de små timer.

I disse «Fifty shades of Grey»-tider, kunne man nesten ønske seg et håndjern eller fire for å lenke musikerne fast til instrumentene sine.

Årsaken til at konserten ikke varte lenger, er nok at Fly North-plata kun inneholder ti låter, men jeg kan ikke skjønne annet enn at disse fire herrene bør komme seg i studio med nytt materiale så fort som mulig.

Da kan vi få en dobbelt så lang konsert neste gang.

Det hadde i hvert fall ikke vært meg imot.

Besetning
Jan Gunnar Hoff – piano og keyboards
Arve Henriksen – trompet, vokal og elektronika
Anders Jormin – bass
Audun Kleive – trommer

Tekst og foto: Roy Ervin Solstad

Skriv et svar