Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Konserter

Juletoner på Kampen

JULETONER MED KRISTOFFER KOMPEN OG HEIÐA MOBECK, KAMPENJAZZ, SØNDAG 6. DESEMBER 2015:
Tradisjonen er tro! Hvert år, i desember, arrangerer gode musiker-venner av jazz-klubben Kampenjazz i Oslo en avslutning av årets sesong under tittelen «Juletoner». Men det er ikke som mange ville tro, en kjedelig presentasjon av våre gjennomsnittlige julesanger.

Tvert i mot! Arrangementet «Juletoner på Kampenjazz» er et sted hvor det skapes ny musikk. Men tradisjonen er allikevel sterk. I tråd med den britiske komikeren Freddie Frintons «Dinner for One», noe som er en gjenganger på bittelille julaften i Norge eller på nyttårsaften for våre tysk-språklige lesere, serveres det denne kvelden Mulligatawny-suppe, riktignok uten den tørre sherryen.

Årets utgave av programmet er organisert av trombonisten Kristoffer Kompen og tubaisten Heiða Mobeck. Og for et program det ble. Det startet med en vidunderlig trio med Espen Reinertsen, Heiða og Anja Lauvdal, Og derfra tok det helt av.

Kveldens store høydepunkt var debuten til Eyolf Dales nye band «Wolf Valley», etter kapellmesterens eget navn. Med Adrian Løseth Waade på fele, Hayden Powell på trompet, Kristoffer Kompen på trombone, Per Zanussi på bass – og for denne anledningen Pål Hausken på trommer.

Bandet brukte dette som en trening før de skulle gå i studio i løpet av den etterfølgende uke. Vi kan bare si en ting: Dette kommer til å bli en av de vakreste utgivelsene i 2016.

Kvelden ble avsluttet med et definitivt høydepunkt. Et høydepunkt hvor Kompen virkelig fikk vise sine betydelige evner som arrangør.

Det hele startet med at Kompen gjenfortalte at det var et publikumsmessig allment krav at programmet skulle avsluttes med en felles presentasjon av alle deltakende musikere. Hvoretter Kristoffer Kompen presenterte alle de deltakende musikere for et arrangert potpurri av kjente og kjære juletoner. Med rom for frie improvisasjoner. Og alle grep sjansen. Det eneste som manglet var et felles kor med deltakelse av publikum.

En strålende avslutning på sesongen til en av Oslos viktigste arenaer for ny norsk og nordisk musikk,

Tekst: Johan Hauknes

Foto: Jon Kr. Johnsen

One Response to “Juletoner på Kampen”