Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Konserter

Sobert og fint på Amager

BAKGAARDSJAZZ, AMAGER, KØBENHAVN, 8. APRIL 2020: Det er ikke kun i Norge at man arrangerer «pop up»-konserter i disse koronatider. Dansk jazzforbund har også kastet seg på bølgen, og i dag, i strålende vårsol, men dessverre med en litt sjenerende vind (som alltid i København), fikk vi møte gitaristen Per Møllehøj og saksofonisten Jesper Løvdal i et tett og fint duosett, foran en lekestue og noen trehjulssykler i en boforening på Amager.

Per Møllehøj er en av de mange gitarister i tradisjonen etter Doug Raney, den amerikanske gitaristen som bodde noen år i Danmark. Han spiller ofte med den norske vokalisten Bergitte Sojiin, han har sin egen trio, og der hvor han er med får vi garantert godt gitarspill.

Saksofonisten Jesper Løvdal, er etter hvert blitt en veteran på den danske jazzscene. Han var med fra starten i musikerkollektivet ILK, og spiller med såpass forskjellige sammensetninger som med pianisten Kathrine Windfeld og trommeslageren Günter «Baby» Sommer.

Denne bakgårdskonserten var perfekt i vårsolen. Vi fikk servert en rekke standarder som «Young at Heart», «On the Sunny Side of the Street» med flere, hvor de to viste at dette er en jazzsjanger de absolutt behersker. Løvdal mer sofistikert enn når han spiller med Günter «Baby» Sommer eller andre av de mer frittgående prosjektene vi av og til hører ham, og Møllerhøj serverte hele veien sobert og fint gitarspill med gjennomtenkte og fine solier.

Jeg tror dette er et nytt samarbeidsprosjekt, som muligens er satt sammen for denne anledningen. Men det bør ikke bli et engangstilfelle, for dette var en duo som passet perfekt en solrik vårdag i København. Og selv om Copenhagen Jazz Festival er avlyst for i år, så kan de to gjerne komme til min bakgård på Frederiksberg, for dette var hyggejazz av beste merke en helt alminnelig hverdag i den «stille uke».

Og selv om vinden til tider var litt plagsom for oss som satt hjemme og bivånet konserten på computeren, klarte ikke værgudene å ødelegge den fine opplevelsen. Og beboerne i boforeningen viste å sette stor pris på denne hverdagsoppmuntringen med applaus fra altanene rundt om. Dette er konserter som virkelig lyser opp i tilværelsen i disse tider!

Tekst: Jan Granlie
Foto: Screenshot

Skriv et svar