Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Konserter

Sommerfestivalene i anmarsj

I disse dager legges de aller siste planer for sommerens største jazzfestivaler i Skandinavia. Din favorittside, salt-peanuts.eu, vil være på plass med daglige rapporter fra de fleste.

Vi starter med Copenhagen Jazz Festival som setter seil den 1. juli, og fram til 10. juli vil de presentere ikke mindre enn 1300 konserter rundt om i kongens by. Disse dagene er det så godt som umulig å oppholde seg i byen uten å oppdage at det er jazzfestival i byen. Det er gratiskonserter på mange forskjellige gater og torv, og på de fleste vertshus og jazzklubber er det jazz tidlig og sent.

For mer informasjon: jazz.dk

Deretter går veien til Kongsberg og Kongsberg Jazzfestival i dagene 6. til 10. juli, som i år har et sterkt og spennende program. Mange store artister i utkanten av hva de fleste vil kalle jazz, men også en rekke konserter med det nyeste av det nye innenfor jazz og improvisert musikk.

For mer informasjon: kongsbergjazz.no

Deretter følger Moldejazz, fra 18. til 23. juli. Som vanlig har Molde et solid program, og for dere som ikke har fått med dere de store navna i København, er det flere som dukker opp i Molde, pluss en rekke nye norske og internasjonale spennende bandkonstellasjoner.

For mer informasjon: moldejazz.no

Så bærer det videre til Aarhus Jazz Festival, i dagene 9. til 16. juli, altså samtidig med Moldejazz. Her er det fokus på danske jazz, med mange spennende og litt ukjente navn, men også internasjonale stjerner.

For mer informasjon: jazzfest.dk

Så bærer det sørover til Spania og San Senastian, hvor årets 12 Points festival går av stabelen i dagene 20. til 23. juli. Her møtes 12 unge band fra 12 europeiske land til showcase med tre band hver dag i tre dager. Ansolutt en av årets mest spennende jazzbegivenheter.

For mer informasjon: 12points.ie

Og som om det ikke var nok: I dagene 3. til 7. august er det igjen Hagenfesten i Dala-Floda, in the middle of nowhere i Sverige. Her er årets program hemmelig, og ingen får vite hvem som spiller før man er på plass, på den sjarmerende gården ved elven.

For mer informasjon: hagenfesten.se

Deretter er det duket for Oslo Jazz Festival (oslojazz.no), Musica sulle Bocche på Sardinia, Ljubljana Jazz osv. og salt-peatnuts.eu vil være på plass med dagsrapporter på alle festivalene.

 

 

Skriv et svar