Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Konserter

Stille før stormen

Det nærmer seg de store sommerfestivalene. Og salt-peanuts.eu vil være på plass på flere av dem.

Først er vi tilstede i Bolzano i Dolomittene i Nord-Italia fra 2. – 7. juli, for å være med på en uke av den lange Südtirol Jazzfestival Alto Adige, hvor man i år har fokus på spansk og portugisisk jazz. Herfra vil det komme, i alle fall en rapport, kanskje flere.

Deretter, eller omtrent på samme tid, inntar vi Kongsberg jazzfestival (3. – 6. juli). Her vil det komme daglige rapporter på siten, og kjenner vi vår utsendte rett, så vil hovedfokus være mye mer på de rene jazzkonsertene, og konsertene som ligger i det mer moderne landskapet, og at det som foregår på Kirketorget vil nok bli overlatt til lokalavisens sommervikarer. I år som alltid.

I løpet av Kongsberg-festivalen, skytes megafestivalen Copenhagen Jazz Festival i gang (5. – 14. juli), og vi vil være på plass med to skribenter gjennom mesteparten av «happeningen». Både for å dekke de større konsertene, og, ikke minst, med å holde et øye på hva som skjer på de mer eksperimentelle scenene, som 5e, H15 og Koncertirken.

Så avslutter vi denne marathondekningen med Moldejazz (15. – 20. juli), som starter dagen etter at man er ferdig med å «jazze» i Kongens by. Her vil vi være en del av festivalavisa FireFlate (fireflate.no) sin redaksjon, og vil nok trekke noen veksler på noen av skribentene derfra, samtidig som vi selv vil være til stede for å rapportere.

Deretter tar vi en velfortjent festivalpause fram til begynnelsen av august. Men da er vi tilbake med Oslo Jazzfestival og Blow Out, begge festivalene i Oslo.

God sommer! Og så håper vi å se mange av salt-peanuts.eus lesere på de forskjellige festivalene.

Skriv et svar