Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Danmark og Japan bytter spillesteder i 2017

I 10 dage i maj 2017 vil et storstilet, musikalsk projekt løbe af stablen i Tokyo under navnet Opposite Music – Denmark meets Japan. I samarbejde med JazzDanmark og SNYK flytter københavnske Jazzhouse ind på Tokyo-spillestedet SuperDeluxe med en række højprofilerede og genreoverskridende artister indenfor blandt andet jazz, ny kompositionsmusik og lydkunst. Nu kan vi offentliggøre vores line-up.

Hvis du tilfældigvis kommer forbi Tokyo og SuperDeluxe i maj næste år vil du blandt andre kunne opleve danske kunstnere som Liima, Jakob Bro og Frisk Frugt, som del af ’Opposite Music – Denmark meets Japan’. Det oversøiske byttekoncept er blevet til med tanken om at skabe en alternativ måde at eksportere musik fra begge lande. Så når de danske musikere er hjemme fra Japan igen, vil SuperDeluxe ’bytte tilbage’ og på samme måde rykke ind på Jazzhouse med et skræddersyet program af det bedste fra den japanske scene lige nu. Projektet foregår som en del af den kulturelle fejring af 150-året for diplomatiske forbindelser mellem de to nationer.

Udover det konceptuelle venue-swap kommer der til at foregå en række arrangementer i og omkring Tokyo, bl.a. vil alle de deltagende bands turnere i området i perioden, og SuperDeluxe vil blive indtaget af andre grene af dansk kultur, som f.eks. gastronomi, film og design.

I anledning af projektet er der blevet afholdt en open call-ansøgningsrunde, hvor et enormt stort antal interesserede har ansøgt om en plads på programmet. Der er nu blevet udvalgt 14 kunstnere ud af hele 250 relevante bud. Hver især repræsenterer de deres bud på nyskabende musik, som ligger i tråd med de to spillesteders profiler. Guitaristen Jakob Bro er en af de udvalgte kunstnere, og lancerer et nyt soloprojekt i Tokyo. Han siger følgende:Jeg har spillet i Japan en del gange før, og føler at der generelt er stor lydhørhed og nysgerrighed overfor både min og anden dansk musik i landet. Japan har en meget stærk tradition for jazz og relateret musik og er et oplagt sted at forsøge at sætte yderligere fokus på danske artister”.

Her er en række af de kunstnere, som kommer til at repræsentere Danmark i Japan:
Selvhenter
Liima
Simon Toldam Trio
The Living Room & Koichi Makigami
Mette Rasmussen (bildet) & Chris Corsano
Jakob Bro solo
Illdjinn Yarayawa
Frisk Frugt
SØS Gunver Ryberg
Julie Kjær 3
Jeppe Zeeberg
Sandra Boss & Jonas Olesen
Ragnhild May

 

Info:
Projektnavn: Opposite Music – Denmark meets Japan
Dato: 11. – 21. maj 2017.
Hovedvenue: SuperDeluxe, B1F 3-1-25 Nishi Azabu, Minato-Ku, Tokyo 106-0031, Japan

Samarbejdspartnere bag Opposite Music – Denmark meets Japan
Projektet er igangsat af JazzDanmark og udføres i samarbejde med Jazzhouse og SNYK. I forbindelse med projektet vil der også blive afholdt en række events i Danmark og Japan sammen med blandt andre Copenhagen Jazz Festival, G((o))ng Tomorrow, CPH:DOX og Tokyo Jazz. Støttegivere er Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, Slots – og Kulturstyrelsen, samt Danmarks Ambassade i Tokyo.  

Samarbejdspartnere bag 150s års fejringen:
Den dansk-japanske kultursatsning i 2017 bliver tilrettelagt i et samarbejde mellem Kulturministeriet, Den Danske Ambassade i Tokyo, samt Statens Kunstfond, danske kulturinstitutioner, kunstnergrupper og enkeltstående kunstnere. De japanske samarbejdspartnere består af kulturinstitutioner og –aktører, samt det japanske Udenrigsministerium. Indsatsen er forankret i Det Internationale Kulturpanel, som er et tværministerielt organ bestående af Udenrigsministeriet, Kulturministeriet og Erhvervs- og Vækstministeriet.

(JazzDanmark)

 

Skriv et svar