Innlegg

Danske fikk NTNUs jazzpris

Den danske saksofonisten Mette Rasmussen ble vinner av NTNUs jazzpris på 50.000 kr. Prisen ble offentliggjort under jazzlinjas jubileumsfest på Jazzfest i weekenden.

I ni år har NTNU hatt en ordning med utnevning av NTNUs Jazz-ambassadør. Nå erstattes ambassadør-ordninga med NTNUs jazzpris, og dekan ved det humanistiske fakultet, Anne Kristin Børresen, fikk lørdag kveld gleden av å dele ut den aller første jazzprisen. Prisvinner ble saksofonisten Mette Rasmussen. Hun kom til Trondheim og NTNU Jazzlinja som utvekslingsstudent i vårsemesteret 2010, og har siden bosatt seg i byen.

Juryens begrunnelse:
De siste årene har Mette Rasmussen hatt et svært høyt aktivitetsnivå – fra å spille solokonserter, opptre med egen kvintett og til å varme opp for det kanadiske post-rock bandet Godspeed You! Black Emperor. Hun har nylig vært i Japan med bandet MoE og spilt 18 konserter på 19 dager. Det er fascinerende hvordan prismottakeren utforsker den naturlige råskapen i instrumentet og hvordan hun som improvisatør jobber med lyd og tekstur. Og i samspill med andre musikere mestrer hun på utmerket vis det solistiske med å være et instrument både i for- og bakgrunnen.

Foto: Arne Hauge/Jazzfest

 

Skriv et svar