Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Danske fikk NTNUs jazzpris

Den danske saksofonisten Mette Rasmussen ble vinner av NTNUs jazzpris på 50.000 kr. Prisen ble offentliggjort under jazzlinjas jubileumsfest på Jazzfest i weekenden.

I ni år har NTNU hatt en ordning med utnevning av NTNUs Jazz-ambassadør. Nå erstattes ambassadør-ordninga med NTNUs jazzpris, og dekan ved det humanistiske fakultet, Anne Kristin Børresen, fikk lørdag kveld gleden av å dele ut den aller første jazzprisen. Prisvinner ble saksofonisten Mette Rasmussen. Hun kom til Trondheim og NTNU Jazzlinja som utvekslingsstudent i vårsemesteret 2010, og har siden bosatt seg i byen.

Juryens begrunnelse:
De siste årene har Mette Rasmussen hatt et svært høyt aktivitetsnivå – fra å spille solokonserter, opptre med egen kvintett og til å varme opp for det kanadiske post-rock bandet Godspeed You! Black Emperor. Hun har nylig vært i Japan med bandet MoE og spilt 18 konserter på 19 dager. Det er fascinerende hvordan prismottakeren utforsker den naturlige råskapen i instrumentet og hvordan hun som improvisatør jobber med lyd og tekstur. Og i samspill med andre musikere mestrer hun på utmerket vis det solistiske med å være et instrument både i for- og bakgrunnen.

Foto: Arne Hauge/Jazzfest

 

Skriv et svar