Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

De danske musikalske avkroke

Under overskriften Musikkens Avkroge, vil at splitternyt format, som forener talks og viden med koncerter af højeste kvalitet, tage på tou for at udforske genr|e- og kommunegrænserne. Tre kommuner i Danmark vil sammen med tre spillesteder tilbyde musikalske rundrejser, så alle på Skjælland kan få et sjældent indblik i musikkens krinkelkroge.

Til koncert- og talkrækkens ni arrangementer præsenteres jazz, verdensmusik og elektronisk musik på en helt ny måde, hvor man som publikum kommer med helt ind i maskinrummet og garanteres en storslået musikalsk oplevelse! Kunstnere og oplægsholdere er håndplukket af Danmarks førende genreorganisationer indenfor jazz, world og elektronisk musik. Projektet er det første af sin slags i Danmark, hvor samarbejder på denne måde krydser grænser, genrer og umage partnerskaber. De medvirkende værter er Rødovre Kommune i samarbejde med Viften, Roskilde Kommune i samarbejde med Gimle og Køge Kommune i samarbejde med Tapperiet.

Naya Buric og Christina Dahl tager dig med på en jazzrejse
I jazzens ringhjørne vil én af Danmarks førende radiostemmer fra P8 Jazz, Naya Buric, føre taktstokken under overskriften Alt det Jazz, når hun til oktober vil lede en opdagelsesrejse igennem jazzen og give et indblik i den diversitet og mangfoldighed, som jazzen rummer og vil samtidig spille op til debat. Jazzens udviklingshistorie krydres undervejs med musikalske livefortolkninger af Christina Dahl Kvartet. Udover den suveræne saxofonist Christina Dahl består kvartetten af den anerkendte guitarist Niclas Knudsen, basvirtuosen Jesper Lundgaard og højprofilerede Jeppe Gram på trommer.

Nye indsigter i elektronisk musik
Touren har allerede budt på elektroniske troldmænd. For hvad er elektronisk musik egentlig, når det kommer til stykket? Det gav det internationalt anerkendte Kopenhagen Laptop Orchestra deres bud på i september til arrangementerne der gik under overskriften Elektroniske Troldmænd. Musikken stod her på skuldrene af såvel free-jazz som klassiske kompositioner foruden det elektroniske ophav, og den var for alle – også dem som aldrig havde drømt om at høre elektronisk musik! Her blev publikum beriget med nye indsigter om og med elektronisk musik, som publikum også fik chancen for at sætte sit præg på. Musikken blev nemlig skabt live i nuet – og kunne kun opleves denne ene gang.

Stærke musikalske kræfter fra hele verden
De musikalske afkroge rummer ligeledes verdensmusikken, som vil blive udforsket til november. Der er her lagt op til en Jordomrejse i Toner, når anmelderdarling og vinder af bl.a. en Danish Music Award World og Carl Prisens komponistpris, Rune Thorsteinsson gæster de tre spillesteder. Thorsteinsson inviterer til en ekspedition med projektet Global Compositions. Oplev og diskuter et øjebliksbillede af en global verden og dens musikalske mangfoldighed – fra gumboot dansere fra Johannesburg, meditationsmusik fra Kathmandu til improviseret grottekoncert på Færøerne.

Tider & steder:
Musikkens Afkroge, Rødovre
Sted: Viften, Rødovre Parkvej 130, 2610 Rødovre.
Link til billetter

Elektroniske Troldmænd – d. 10/9, kl. 15-17
Alt det Jazz – d. 2/10, kl. 19-21
Jordomrejse i Toner – d. 6/11, kl. 19-21. 

Musikkens Afkroge, Roskilde
Sted: Gimle, Helligkorsvej 2, 4000 Roskilde.
Link til billetter

Elektroniske Troldmænd – d. 6/9, kl. 19-21
Alt det Jazz – d. 4/10, kl. 19-21
Jordomrejse i Toner – d. 9/11, kl. 19-21

Musikkens Afkroge, Køge
Sted: Tapperiet, Søndre Badevej 1, 4600 Køge.
Link til billetter

Elektroniske Troldmænd – d. 5/9, kl. 19-21
Alt det Jazz – d. 3/10, kl. 19-21
Jordomrejse i Toner – d. 7/11, kl. 19-21

NB: Overskydende billetter kan købes i døren på spillestederne til det pågældende arrangement. Arrangementsrækkernes pris bestemmes lokalt og kan variere. 

Musikkens Afkroge præsenteres i et samarbejde mellem Musikmetropolen, JazzDanmark, TEMPI, Strøm og AOF Roskilde, AOF Rødovre og FOF Køge Bugt, spillestederne Gimle, Viften og Tapperiet(Jazzdanmark.dk)

Skriv et svar