Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

De nominerede til Danish Music Awards Jazz 2019

JazzDanmark kan nu løfte sløret for de nominerede til årets Danish Music Awards Jazz. Med flere indstillede udgivelser end nogensinde før bliver det spændende, hvem der løber afsted med statuetterne d. 18. november.
JazzDanmark kan nu løfte sløret for de nominerede til årets Danish Music Awards Jazz. Med flere indstillede udgivelser end nogensinde før bliver det spændende, hvem der løber afsted med statuetterne d. 18. november.

Midt i novembermørket lyser Danish Music Awards Jazz op, når den danske jazzscene fejres den 18. november på Bremen Teater i København. Publikum er inviteret til en festaften i jazzens tegn, hvor Jeanett Albeck, som årets vært, vil lede publikum igennem en forrygende aften med prisuddelinger og musikalske indslag.

Markante dobbeltnomineringer
Med mange gengangere i kategorierne vil flere af de nominerede i år have mulighed for at vinde mere end én statuette. Vinderen af Jazzkonkurencen 2019, Svaneborg Kardyb, er blot et ud af fire navne, som er dobbeltnominerede ved DMA Jazz 2019. For deres debutalbum ‘Knob’ er Svaneborg Kardyb nomineret i kategorien ‘Årets Danske Jazzkomponist’ og ‘Årets Nye Danske Jazznavn’. Derudover er Simon Toldam Trio, Claudia Campagnol og Athletic Progression også nomineret til to statuetter. Anja Jacobsen er, under kunstnernavnet Frk. Jacobsen, i mellemtiden den, som løber afsted med flest nomineringer. Debutalbummet ‘Thin Dry Sticks’ er til at finde i hele tre af kategorierne.

Nye tider for akademiet
JazzDanmark har i forbindelse med årets DMA Jazz valgt at ændre akademiets opbygning. Det er stadig 19 repræsentanter fra det danske og internationale musikmiljø, der har voteret individuelt, men akademiet har i år været delt op således, at de i små grupper har stemt indenfor hver deres kategori. Akademiets medlemmer offentliggøres først på selve aftenen den 18. november.

Udover de fem kategorier uddeles der til Danish Music Awards Jazz to særpriser, JazzDanmark Prisen for årets nytænkende koncertoplevelse og P8 Jazz-prisen, der hylder ildsjælene bag scenen.

Børnejazzprisen uddeles endnu engang ved et særskilt arrangement, hvor det er børnene, der bestemmer. Læs mere om Børnejazzprisen 2019

Årets nominerede til Danish Music Awards Jazz:

Årets Danske Jazzudgivelse:
Frk. Jacobsen (billedet) – Thin Dry Sticks
Mathias Heise & The Danish Radio Big Band – The Beast
Q – UP UP UP
Simon Toldam Trio – Omhu
The Counterfictionals – No Hay Banda

Årets Danske Jazzkomponist:
Nikolaj Svaneborg og Jonas Kardyb for Svaneborg Kardyb – Knob
Marilyn Mazur for Marilyn Mazur – Shamania
Mads Egetoft for Mads Egetoft – Doom
Lars Greve for Lars Greve og Fryd Frydendahl – Solhverv
Anja Jacobsen for Frk. Jacobsen – Thin Dry Sticks

Årets Danske Særudgivelse:
Anders Vestergaard – prime float // unitary perfect
Frk. Jacobsen – Thin Dry Sticks
Lund & Pultz Melbye – Plays Baritone Saxophones
Simon Toldam Trio – Omhu
Jesper Zeuthen, Jacob Anderskov, Anders Vestergaard – Out of the Spectacle

Årets Danske Vokaljazzudgivelse:
Athletic Progression – Dark Smoke
Claudia Campagnol – I’m Strong
Cæcilie Norby – Sisters in Jazz
Josefine Cronholm – Ember
Søren Siegumfeldts String Swing with Meschiya Lake – This is Meschiya Lake

Årets Nye Danske Jazznavn:
Athletic Progression – Dark Smoke
Claudia Campagnol – I’m Strong
Svaneborg Kardyb – Knob

Børnejazzprisen:
Haletudserne
Thomas Ousager – Trommerum Expressen

Ildsjælene i kulissen hyldes
Siden 2013 har P8 Jazz-prisen været en integreret del af DMA Jazz. Prisen hylder folkene bag scenen og uddeles til en ildsjæl, som er med til at styrke jazzen på lokalplan eller landsplan.
Indstilling af kandidater til P8 Jazz-prisen er åben for alle. Hvis du kender en ildsjæl, der knokler for jazzen og som fortjener en applaus, skulderklap og ekstra opmærksomhed fra det danske jazzmiljø, har du mulighed for nominere vedkommende til P8 Jazz-prisen. Send navnet på din kandidat samt en kort begrundelse til p8jazz@dr.dk.
Danish Music Awards Jazz 2019

Hvornår: Mandag d. 18. november kl. 19.50, dørene åbner kl. 18.30
Hvor: Bremen Teater, Nyropsgade 39-41, 1602 København

Showet kan i sin fulde længde opleves live på TV2 Lorry og livestreames på tv2lorry.dk i hele landet. P8 Jazz sender derudover live radio fra showet.
Følg med på JazzDanmarks Instagram og Facebook.

(JazzDanmark.dk)

Foto: Kristoffer Juel Poulsen

Skriv et svar