Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

DJBFA-priser til Thomas Vang og Makiko Hirabayashi

Her på salt peanuts* har vi lenge rost innsatsen til lydtekniker Thomas Vang og hva han gjør medc lyden til musikerne som spiller inn plater i hans The Village Recording i Vanløse i København. Vi har det siste året faktisk gått såpass langt at vi har utropt studioet til arvtageren etter Rainbow Studios i Oslo, etter at lydmagikeren Jan Erik Kongshaug forlot denne verden.

I den senere tid, er det flere og flere av de danske jazzmusikene som har innsett at Vangs studio ute i Vanløse, er et utmerket sted å spille inn musikken. Og nå har også DJBFA, bransjeorganisasjonen for danske rettighetshavere innenfor musikk, ved sin årlige priutdeling, også valgt å hedre Vang og hans studio. Selv skriver organisasjonen: «Ved siden af komponistpriserne hædrer DJBFA en person eller organisation, der på anden måde gør noget særligt for musikken i Danmark. I år gik denne pris til Thomas Vang for hans arbejde med The Village Recording.

Thomas Vang har med The Village skabt et studie med international kvalitet og jordnær varme. Han har haft musikken som en nær ven gennem hele sit liv, en ven som han løfter gang på gang. Med Thomas Vang får musikken den værdi og den lyd, den fortjener.

En annen av hedersprisene, gikk til pianisten Makiko Hirabayashi. Hun er en av våre absolutte danske pianofavoritter, og i begrunnelsen sier DJBFA følgende: «Hun har boet i hele verden, suget hele verden til sig, både geografisk og musikalsk. Derfor bringer hun mange kulturer ind i sit spil, der giver et personligt afsæt og dermed også hendes eget bud på jazzen anno 2020. Hendes musikalske håndværk er virtuost med en sans for det lyriske, det rytmiske, nærværet, improvisationen og den levende musik».

Siden hun kom til Danmark i 1990, har hun vært en aktiv del av den danske jazz- og verdensmusikkscene og har utgitt syv album i eget navn, pluss at hun er å høre på mange andres plater, blant annet med Marilyn Mazur. Makikos trio, med Marilyn Mazur på trommer og perkusjon og Klavs Hovmann på bass har turnert internasjonalt siden debutplaten på selskapet Enja i 2006.

Dette var 39. gang DJBFA delte ut sine priser med en stor prisfest. 2020-ut6gaven ble arrangert i Vega den 16. september, og tradisjonen tro ble prismottagernes musikk tolket av andre musikere under prisutdelingen.

De andre prisene gikk til: Jeanett Albeck, Peter Sommer og Ravi Kuna.

Mottagerne av årets hederspriser er valgt ut av DJBFAs styre. Med hedersprisen følger 35 000 kr, og Upcoming-prisen, som gikk til Ravi Kuna, fikk 25 000 kr. til støtte for prismottagernes videre arbeid.

salt peanuts* gratulerer alle prismottagerne, og spesielt Hiraqbayashi og Vang!

Tekst: Jan Granlie og DJBFA
Foto: Daniel Nielsen / frozenpanda.com)

Skriv et svar