Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Ellen Andrea Wang på Kongsbergjazz 2016

I fjor mottok den norske bassisten, vokalisten og komponisten Ellen Andrea Wang den store musikerprisen til Kongsberg jazzfestival. I sommer vil hun avholde sin prisvinnerkonsert «Songs from Land».

I løpet av relativt få år har Ellen Andrea Wang etablert seg i den norske jazzeliten. Hun er glimrende både som bassist, vokalist og låtskriver! Vi kjenner henne først og fremst fra band som Dag Arnesen trio, Pixel og hennes egen trio. Hun turnerer også jevnlig med trommelegenden Manu Katché. I april skal hun opptre sammen med Sting når Manu Katché inviterer til konsert i Paris for å feire utgivelsen av sitt nye album.

Ellen Andrea Wang er ikke redd for å blande pop-elementer inn i sin jazzmusikk, og resultatet appellerer bredt. Hun skaper en sympatisk miks av leken jazz og melodisk pop, der lyriske og røffe partier og akustiske og elektroniske elementer fusjoneres til en velklingende helhet.

Ellen Andrea Wang har vokst opp på Søndre Land nordfor Oslo, og med referanse til dette kaller hu årets festivalprosjekt for «Songs From Land». Her har hun tatt for seg musikk som stammer fra området rundt hennes hjembygd i Søndre Land, i tillegg til nyskrevne komposisjoner.

Til prosjektet har hun tatt utgangspunkt i trioen sin med Andreas Ulvo på tangenter og Erland Dahlen på trommer, men i tillegg toppet besetningen med Jon Balke på flygel og Hanna Paulsberg på saxofon.

– Dette er en konsert jeg virkelig gleder meg til å fremføre for Kongsberg-publikummet, sier Ellen Andrea Wang. – Publikum kan forvente seg en musikalsk opplevelse med heftige rytmer, sakrale melodier og deilig samspill!

Energimølla, fredag 8. juli kl. 19.00

Foto: Solveig Selj

Skriv et svar