Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Glenn Miller i Stockholm mister muligheten til å skjenke alkohol

I følge Kulturnytt på Sveriges Radio, har en av Stockholms viktigste jazzklubber, Glenn Miller, mistet sin skjenkebevilling. Restauranten som driver spillestedet har ikke passet sin økonomi, i følge Ylva Wahlström, som sitter i byens bevillingsmyndigheter.

Glenn Miller drives som restaurant, og for å servere alkohol, må en restaurant ha orden på økonomien. Det har Glenn Miller ikke hatt. Restauranten har ved flere tilfeller ikke kunne betale sine skatter og sin gjeld, og har havnet på myndighetenes liste over restauranter man bør gå nærmere etter i sømmene.

Restaurantens jazzklubb har i flere år vært en av Stockholms få, men viktige, spillesteder. Det er her musikere som Jonas Kullhammar, Per «Texas» Johansson og Karin Hammar har hatt mulighet til å teste ut nye prosjekter med publikum i salen. Plater er blitt spilt inn, inkludert en av de siste, den 77-årige saksofonisten Bernt Rosengrens seneste plate.

Lokalet er på kun 30 m², og musikerne står direkte til høyre for inngangsdøren. Det er gratis adgang, men etter hvert sett kommer man rundt med en hatt som publikum gir det de synes bandet er verdt.

På Glenn Miller fortsetter virksomheten som før. Eieren, Ulf Sterner, har klaget på beslutningen og krevd å få tilfeldig skjenkeløyve til klagen er behandlet. Han mener beslutningen er tatt på feilaktig grunnlag.

Han har valgt å sende ut en epost til musikerne som pleier å spille på stedet, hvor han oppfordrer dem til å sende en mail til myndighetene for å fortelle hvor viktig klubben er for jazzmiljøet i Stockholm.

Her i salt-peanuts.eu, synes vi dette er synd, for gode jazzspillesteder er det ikke for mange av i Stockholm, men det er, uansett, viktig at man følger lover og regler i forbindelse med at man driver restaurant og klubb.

Hva som er rett og galt i denne saken, vil komme fram etterhvert. Følg med på salt-peanuts.eu, for ytterligere oppdateringer.

Tekst: Jan Granle
Foto: Heiko Purnhagen

Skriv et svar