Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Jaga Jazzist fyller 20 år med turné i Europa

I år feirer institusjonen Jaga Jazzist 20 år som band. Jubileet feires med turné hvor bla. en spillejobb i Danmark (Loppen i Christiania) og to konserter på Parkteatret i Oslo, inngår.

Jaga Jazzist har helt siden debuten i 1994 vært omtalt som et eksperimentelt band med fokus på flere sjangre. De blander både jazz, rock og elektronisk musikk med hårfin balanse, og fanger sitt publikum med store musikalske konstellasjoner. Med sine tallrike musikere og fire album har Jaga vunnet både Alarmpriser og Spellemannpris, mye takket være deres sentrale medlemmer Martin og Lars Horntveth. Bandet har alltid vært opptatt av å presse seg selv musikalsk, og brukte sitt forrige album på å fange musikken i live-format.

Etter to innledende EP-utgivelser ble debutalbumet «A Livingroom Hush» gitt ut av Warner Music i Norge og solgte overraskende godt. Platen ble lansert av labelen Ninja Tune i England, og kåret til årets jazzalbum 2002 av BBC. Bandet vant dessuten Alarmprisen 2002 i klassen jazz for platen. Gruppa fulgte opp med «The Stix», gitt ut av den lille Oslo-labelen Smalltown Supersound, samme år. For dette albumet vant de nok en gang Alarmprisen, denne gang for 2003, og denne gangen i klassen elektronika. Plata «What We Must» ble gitt ut i 2005 og ble nominert til Spellemannprisen i åpen klasse, uten å vinne. I starten av 2010 ga de ut nok et album, «One-Armed Bandit». For dette albumet vant de Spellemannprisen 2010 i åpen klasse. Deres seneste utgivelse ble gjort live sammen med Britten Sinfonia, og kom ut i mai 2013.

I forbindelse med 20års-jubileet, gjør de en turné hvor de besøker følgende spillesteder:
26.11. Doornroosje, Nijmegen, Nederland
27.11 Lantaren Venster, Rotterdam, Nederland
28:11 De Kreun, Kortrijk, Belgia
29:11 Union Chappel, London, England
30:11 Colston Hall 2. The Lantern, Bristol, England
02:12 Hafen, Offenbach, Tyskland
03:12 Loppen, Christiania, København, Danmark
11.12 Parkteateret, Oslo, Norge
12:12 Parkteateret, Oslo, Norge (åpent for alle aldergrupper)

Skriv et svar