Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Janne «Loffe» Carlsson død

I dag kom meldingen om at musikeren og skuespilleren Janne Carlsson er død, 80 år gammel. Det siste halvannet året har han levd med leverkreft.

For oss i salt peanuts* er det med sorg vi mottar budskapet. Janne Carlsson ble vi først kjent med som den ene halvdelen av duoen Hansson & Karlsson, duoen som med Bo Hansson på orgel og Carlsson på trommer i perioden 1966-69 beviste at progressiv improvisert musikk fra et nordisk land kunne være globalt banebrytende. I den grad duoen hadde noen problemer, var vel dens hovedproblem at den på mange måter var  for tidlig ute. Duoens musikk foregrep endringer som kom til å prege jazzens utvikling de neste ti årene etter at de ga ut sin siste studioplate, «Man on the Moon».

Før tiden med Bo Hansson, spilte Carlsson også en periode i trompeteren Bengt Emryds kvartett, og med pianisten Lasse Werner. Mens begge de to nevnte bandlederne gikk videre til å komponere film- og teatermusikk, ble Janne Carlsson teater-, film- og TV-skuespiller. Det er som skuespiller han først og fremst minnes i dag, bl.a. fra filmer som «Repmånad» og «Göta Kanal»-filmene. Men her minnes vi musikeren Janne Carlsson.

Hans siste musikalske prosjekter omfatter bl.a. samspill med Pugh Rogerfeldt på dennes siste skive og Carlssons kirkemusikk-prosjekt «Loffes saliga blandning av himmelsk musik i jazz- och folkton» med gitaristen Ewan Svensson, bassisten Lucas Lindholm og vokalisten Hannah Svensson.

Thanks for all the music!

Johan Hauknes