Innlegg

JazzDanmark sender to bands på turné i USA

JazzDanmark sender to bands på turné i USA

I august udsendte JazzDanmark et Open Call, og den amerikanske jury har nu valgt, hvilke to bands de ønsker, der skal sendes på en turné på østkysten i USA i 2020.

Duo og trio
Valget er faldet på grupperne Shitney og Heaven. Planlægningen af turnéerne er så småt i gang, og varetages af den anerkendte bookergruppe Little Dumbo. Koncerterne vil foregå på relevante jazzklubber på østkysten i USA, der udvælges nøje af Little Dumbo.

Shitney
Shitney består af musikerne Maria Faust (sax), Qarin Wikström (voc, elec., keys) og Katrine Amsler (elec., microguitar, keys). Trioen, der blev dannet i 2015, spiller med egne ord impro-avantgarde-electronica og har udgivet albummet Earth Core.

Heaven (bildet)
Det andet band, der skal repræsentere de danske farver i USA, er duoen Heaven, der består af Henrik Pultz-Melbye (sax), og Ole Mofjell på trommer. De fortæller, at de er inspirerede af 60’ernes New York Loft freejazz-scene og udgav i 2018 albummet IAPOE.

To-delt projekt
Projektet er to-delt og har til formål at styrke dansk jazz i USA. Udover de to turnéer, der tilbydes i projektets første del, lancerer vi anden del i løbet af foråret. Det er støttet af Augustinus Fonden samt Det Internationale Kulturpanel (IKP) og Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalget for Musik.

Projektet er en del af en samlet kulturindsats i USA i regi af Det Internationale Kulturpanel og Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik. Det Internationale Kulturpanel er et overordnet forpligtende samarbejdsforum bestående af Kulturministeriet, Udenrigsministeriet og Erhvervsministeriet.

Tekst: Jazz Danmark
Foto: Natalie Sandtorv