Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

JazzDanmark sender to bands på turné i USA

JazzDanmark sender to bands på turné i USA

I august udsendte JazzDanmark et Open Call, og den amerikanske jury har nu valgt, hvilke to bands de ønsker, der skal sendes på en turné på østkysten i USA i 2020.

Duo og trio
Valget er faldet på grupperne Shitney og Heaven. Planlægningen af turnéerne er så småt i gang, og varetages af den anerkendte bookergruppe Little Dumbo. Koncerterne vil foregå på relevante jazzklubber på østkysten i USA, der udvælges nøje af Little Dumbo.

Shitney
Shitney består af musikerne Maria Faust (sax), Qarin Wikström (voc, elec., keys) og Katrine Amsler (elec., microguitar, keys). Trioen, der blev dannet i 2015, spiller med egne ord impro-avantgarde-electronica og har udgivet albummet Earth Core.

Heaven (bildet)
Det andet band, der skal repræsentere de danske farver i USA, er duoen Heaven, der består af Henrik Pultz-Melbye (sax), og Ole Mofjell på trommer. De fortæller, at de er inspirerede af 60’ernes New York Loft freejazz-scene og udgav i 2018 albummet IAPOE.

To-delt projekt
Projektet er to-delt og har til formål at styrke dansk jazz i USA. Udover de to turnéer, der tilbydes i projektets første del, lancerer vi anden del i løbet af foråret. Det er støttet af Augustinus Fonden samt Det Internationale Kulturpanel (IKP) og Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalget for Musik.

Projektet er en del af en samlet kulturindsats i USA i regi af Det Internationale Kulturpanel og Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik. Det Internationale Kulturpanel er et overordnet forpligtende samarbejdsforum bestående af Kulturministeriet, Udenrigsministeriet og Erhvervsministeriet.

Tekst: Jazz Danmark
Foto: Natalie Sandtorv

Skriv et svar