Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

JazzDanmark sikrer 1, 65 millioner til det danske jazzmiljø

JazzDanmark glæder sig over at kunne lancere Jazzpuljen, som sikrer økonomiske midler til visionære idéer, der er til gavn for det danske jazzmiljø samt et årligt hæderslegat til danske jazzmusikere. En bevilling på 1,65 millioner fra William Demant Fonden har gjort projektet, der løber over tre år, muligt.

– Vi glæder os enormt over bevillingen og samarbejdet med William Demant Fonden. Det gør det muligt for os at udføre vores mission endnu bedre, nemlig at styrke det danske jazzmiljø og at udbrede kendskabet til dets store potentiale og omfang – til glæde for musiklivet i Danmark og dansk musik i udlandet. Eva Frost, leder af JazzDanmark

Dansk jazz er fuld af gode idéer
Er du jazzmusiker eller arrangør og har du en god idé, kan du de kommende tre år søge penge via JazzDanmarks spritnye pulje, Jazzpuljen. JazzDanmark har igennem de seneste år brugt kræfter på at nå mere bredt ud i det danske jazzmiljø og har gang på gang erfaret, at det danske jazzlandskab bugner af potentiale og visionære idéer til projekter med jazz og jazzens relaterede genrer som omdrejningspunkt. Samtidig har JazzDanmark arbejdet fokuseret på at opbygge gode relationer til private fonde med samme mission som os – at få dansk musik til at blomstre mest muligt i både ind- og udland. Dette arbejde har båret frugt, og med Jazzpuljen ser vi frem til at se flere fremsynede projekter blive til virkelighed.
Udover Jazzpuljen bruger JazzDanmark en del af bevillingen til at indstifte et nyt hæderslegat til danske jazzmusikere. Dette bliver lanceret i forbindelse med Danish Music Awards Jazz 2020, som afholdes den 12. november.

I de kommende år støtter vi særligt op om jazzen. JazzDanmark kender det danske jazzmiljø til fingerspidserne, og derfor giver det rigtig god mening for os at bevilge penge til en jazzpulje. Vi ser frem til, at der kommer luft under vingerne på en masse nytænkende projekter. Lars Nørby Johansen, Formand for William Demant Fondens bestyrelse

Fokus på JazzDanmarks fire indsatsområder
Den nye pulje er blevet til med udgangspunkt i William Demant Fondens overordnede formål om at støtte projekter, der forbedrer livskvaliteten for børn og voksne gennem kulturelle og sociale aktiviteter – fortrinsvis projekter, der involverer høresansen, f.eks. gennem musik.

Desuden vil Jazzpuljen i sine uddelinger understøtte JazzDanmarks fire strategiske indsatsområder: Publikumsudvikling, Dansk jazz i et internationalt perspektiv, Diversitet og mangfoldighed på, bag og foran scenen, Jazzen i hele Danmark.
• Publikumsudvikling:
Puljens midler vil bidrage til at øge musikeres og aktørers bevidsthed om deres ansvar for publikum og dermed om alle tre parters indbyrdes, gensidige afhængighed.
• Dansk jazz i et internationalt perspektiv:
Puljens midler vil bidrage til lanceringen af nye og eksisterende internationale projekter med formålet at styrke kendskabet til dansk jazz i udlandet.
• Diversitet og mangfoldighed på, bag og foran scenen:
Puljens midler vil bidrage til en øget diversitet i musikproduktion, -formidling og -forbrug.
• Jazzen i hele Danmark:
Puljens midler vil bidrage til, at publikum i hele landet får glæde af jazzen ved at være drivkraft i at udvikle og understøtte lokale og landsdækkende initiativer.

Hvornår kan du søge?
• Tirsdag d. 9. juni 2020 kl. 23.59
• Tirsdag d. 1. september 2020 kl. 23.59
• Torsdag d. 19. november 2020 kl. 23.59
I 2021 og 2022 vil ansøgningsfristerne fordele sig over hele året med ca. fire måneders mellemrum. Der uddeles 450.000 kr. via puljen hvert år.

Hvem vurderer ansøgningerne?
JazzDanmark har nedsat et puljeudvalg, som behandler indkomne ansøgninger på et puljemøde umiddelbart efter hver ansøgningsfrist. Medlemmer i udvalget sidder ét år af gangen og kan ikke selv søge puljen, mens de sidder i udvalget.

I 2020 består udvalget af:
• Birgitte Soojin, vokalist og producer
• Anders Vestergaard, trommeslager og komponist
• Helle Lillethorup, Jazzselskabet Aarhus, m.m.

Vi ser frem til at modtage din ansøgning!
Læs mere om projektpuljen og om, hvordan du søger puljen HER
Gå direkte til ansøgningsskemaet HER
Billede

________________________________________
William Demant Fonden
William Demant Fonden er en erhvervsdrivende fond, som fokuserer på at yde støtte til velgørende formål inden for fire områder: Audiologi, Kunst og Kultur, Sociale formål og Unges uddannelse og videnskab. De seneste ti år har fonden uddelt mere end 700 millioner til forskellige formål inden for deres fokusområder. Fonden har desuden været medstifter af Mary Fonden, der arbejder for at bekæmpe sociale isolation.

William Demant Fondens overordnede målsætning er at tilgodese projekter, der forbedrer livskvaliteten for børn og voksne gennem kulturelle og sociale aktiviteter – fortrinsvis projekter, der involverer høresansen, f.eks. gennem musik.

(JazzDanmark)

Skriv et svar