Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Jazznyt-prisen 2016 til bassist

Det er nu femte gang, at jazzbloggen JazzNyt uddeler JAZZNYTPRISEN. Prisen gives til en kunstner, der med dybe rødder i jazzen er med til, at udvikle og udfordre traditionerne. En kunstner der uden at gå på kompromis, er med til, at løfte jazzen ud til et større publikum. Sidste år blev den overrakt til Jacob Buchanan i Viborg Domkirke. I år kommer det til at ske på Herning spillestedet Fermaten torsdag d. 6. oktober, hvor bandet I Think You’re Awesome spiller koncert.

Prisen går til bandets bagmand, komponisten og bassisten Jens Mikkel Madsen.

Den 28 årige århusianske musiker har allerede en meget aktiv karriere, hvor medlemsskabet af den norske sangerinde Live Foyn Friis’ trio, Kasper Tom 5 og Kasper Staub Trio stikker ud. Grunden til at Jens Mikkel får prisen er dog hans eget projekt I Think You’re Awesome og de to albums Books og Books Live, der udkom i foråret, hvor den ene nu genudgives på vinyl.

Her har han sat lyd på en række yndlingsbøger af bl.a. Paul Auster, Charles Bukowski og Erlend Loe. Han har arbejdet med stemningerne og følelserne og omsat dem til musik.

Jens Mikkel får prisen for sin modige og anderledes tilgang til jazzen. Han udfordrer genren med toner fra indiepop og andre genrer. Han har en særlig sans for at lade melodi og stemning mødes i musikken. Det er kollektivet og samarbejdet omkring musikken der bliver omdrejningspunktet. Besætningen med to trommeslagere og to guitarister og en enkelt keyboardspiller indikerer meget mere larm og uro, end der reelt er tilstede i musikken.

Han gør op med jazzens gængse marketingstrategier eller mangel på samme. Pladerne indeholder de samme kompositioner i to forskellge udgaver. Den første plade Books er indspillet i studiet, mens den anden Books Live er indspillet live i forældrenes stue i Langå.  Et barndomshjems rammer kan give ro og tryghed. Det får paraderne til at falde. Det er den tryghed som Jens Mikkel har kanaliseret over i bandet. En tryghed der er base for, at bandet bliver et stærkt kollektiv. Et kollektiv hvor alle instrumenterne arbejder sammen og er afhængige af hinanden. Der er en rigtig god stemning tilstede, som forplanter sig ud til lytterne.

I forbindelse med at prisen overrækkes får Jens Mikkel et stykke originalgrafik og en flaske champagne.

Kom til prisoverrækkelse og koncert med Jens Mikkels band I Think You’re Awesome på Fermaten i Herning torsdag d. 6. oktober kl. 20.00.

fermaten.dk

http://jazznyt.blogspot.dk

Skriv et svar