Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Jazztypografi til besvær

Det skal ikke være enkelt å gjøre forsøk på å sammenligne platecovere i dagens knallharde verden for plateselskapene.

I seneste nummer av JazzSpecial, forstår vi at det tyske selskapet ECM følger nøye med på hva som skrives om selskapets plateutgivelser rundt om i verden.

I et tidligere nummer av JazzSpecial (nummer 142) skrev skribenten Ole Matthiessen i sin anmeldelse av ECM-utgivelsen «Touchstone» med Manu Katché, at det hederskronede tyske plateselskapet hadde latt seg inspirere eller påvirke av det konkurrerende selskapet ACTs typografi. Dette ble ikke tatt godt i mot på ECMs hovedkontor i Munchen, som sporenstreks sendte følgende epost til JazzSpecial:

«Ole Mattiessen påstår at vår typografi etterligner ACT – ‘med hvit bakgrunn og samme skrifttype’. For det første er det ikke same skrifttype. For det andre har ECM hatt rene typografiske omslag inklusive mange med hvit bakgrunn på flere av sine utgivelser siden 1970 – mer enn 20 år før ACT utga sitt første album.

Faktisk har Manu Katchés debut som bandleder på «Neighborhood Song» (2004) også hvit bakgrunn på coveret med alle deltagende musikere opplistet, og allusjonen med «Toughstone» var til dette albumet.

ECM har ikke vært påvirket av ACT hva angår design av platecover, eller for den saks skyld noe annet. Steve Lake, ECM Records».

 

Skriv et svar