Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Jeppe Zeeberg søker hjelp til å finansiere sitt nye album

Den danske pianisten Jeppe Zeeberg er en aktiv musiker. Ikke før han har invitert til liveinnspilling av den nye platen med kollektivet Horse Orchestra, er han i gang med et nytt prosjekt, finansiert gjennom Kickstarter.

Han forteller i en pressemelding at kickstarter handler om å hjelpe han med å finansiere produksjonen av hans nye album ved å forhåndsbestille en kopi. Albumet vil bli hetende «Universal Disappointment» og vil være ute i år på vinyl, streaming og nedlasting.

– Jeg utgir albumet uavhengig, så alt er avhengig av å spre det glade budskap via jungeltelegrafen. Å få deg til å forhåndsbestille albumet er en måte å spre ordet på før albumet er utgitt.

Prisen her er den samme som den endelige prisen på albumet når det blir utgitt, så hvis du vurderer å kjøpe albumet uansett, bør du gjøre det nå – spesielt siden albumet sannsynligvis ikke blir utgitt, med mindre dette Kickstarter-prosjektet sikrer produksjonen.

– Hvis du har hørt mitt tidligere album «The Four Seasons», vil du ha en ide om stilen til den nye platen. Musikken er en blanding av mange forskjellige ting; fri improvisasjon, 60-talls jazz, tradisjonell jazz, 70-talls funk, prog og punk, lydkunst og feltopptak. Samtidig er det uten tvil mitt eget musikalske syn. Sjekk ut videoen for å høre noen eksempler på stilen (musikken er ikke ferdig ennå, men det gir deg en ide).

– Musikken fremføres av 10 musikere, inkludert meg selv. Jeg er vært heldig å få noen av de beste musikerne fra den danske musikkscenen på albumet: Erik Kimestad (trompet), Laura Toxværd (altosaksofon), Ingimar Andersen (altosaksofon), Petter Hängsel (trombone), Henrik Olsson (gitar ), Casper Nyvang Rask (el bass), Jeppe Skovbakke (kontrabass) og Anders Vestergaard (trommer). De spiller i forskjellige konstellasjoner, store og små grupper, aldri alle på samme tid.

– Alt er klart for å ferdigstille prosjektet. Komposisjonene er skrevet og jeg mikser det akkurat nå. Coverkunsten er nesten ferdig (som du kan se på bildet og i videoen). Det eneste som mangler er pengene for å fullføre prosjektet. Som med alt jeg gjør, er dette et veldig personlig prosjekt. All musikken er skrevet av meg, jeg er produsent, jeg har laget omslagskunsten og jeg står for ansvaret for forretningen. Så, som du kan forstå, er dette viktig for meg.
Hver donasjon vil bli belønnet med unik musikk og evig takknemlighet.

Risiko og utfordringer
– Jeg har gjort dette før. For to år siden gjorde jeg et album ved hjelp av en Kickstarter-kampanje, så jeg vet at det er mulig.

– Jeg jobber alltid på flere kunstneriske prosjekter samtidig. Så du kan spørre om dette prosjektet vil få oppmerksomhet nok fra meg, og at det ender med å bli veldig bra. Alt jeg kan si er at dette er det viktigste prosjektet for meg akkurat nå. Dette er det jeg ser mest frem til å gjøre når jeg våkner hver morgen.

Og det vil ende opp med å bli ferdig. Dette er den femte utgivelsen i mitt eget navn (jeg har også sluppet syv andre album med ulike band og prosjekter). Jeg er veldig god til å fullføre ting og gjennomføre de ideene jeg har. Hvert album jeg har bidratt til har vært vellykket og fått oppmerksomhet fra media. Jeg lover dette albumet også vil være verdt å sjekke ut når det en gang blir ferdig og utgitt!

Jeppe

Du kan støtte utgivelsen HER
Videoen kan du se HER

Skriv et svar