Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Jonas Kullhammar får Lars Gullin-priset

Saxofonisten och kompositören Jonas Kullhammar får 2016 års Lars Gullin-pris, som delas ut av bland annat Gullinsällskapet. Region Gotland och Orkesterjournalen.

I motiveringen sägs att Jonas Kullhammar är «brett verksam och har gjort avtryck inom många musikaliska områden som framstående musiker, bandledare och arrangör. Med utgångspunkt i inte minst den svenska jazztraditionen från 1950/60-talen har han skapat musik som uppmärksammats i vida kretsar, bland annat till filmen och tv-serien Gentlemen. Han har genom sina olika aktiviteter fått nya lyssnargrupper att intressera sig för jazzmusik och som entreprenör med eget skivbolag har han hjälpt till att sprida jazzmusiken. Med sitt vitala, intensiva och kreativa saxofonspel har han entusiasmerat och inspirerat många medmusikanter och musiker i andra genrer. Detta accentueras också av hans pedagogiska verksamhet i den egna musikskolan i Nacka.»

Priset delas ut vid en konsert i Sanda kyrka 10 juli. Barytonsaxofonisten Lars Gullin föddes i Sanda 1928. Han dog 1976.

Det er Sveriges Radio som melder dette, og hele salt-peanuts-redaksjonen står i kø for å gratulere med en ytterst velfortjent heder.

Skriv et svar