Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Joni Mitchell tilbake på scenen

I 2015 fikk Joni Mitchell en hjerneblødning og var innlagt på sykehus i flere måneder etterpå. Ikke bare hadde hun mistet evnen til å bruke stemmen, hun var også ute av stand til å gå. Ryktene om at hun trente seg selv tilbake var mange, og vandret sammen med ryktene om «Joni Jams» i hennes hjem. Hun hadde invitert musikere, venner og andre hjem til seg for være sammen, skape musikk sammen og ellers dele gode stunder. Der har det blitt timelange jams og etter hva som har kommet fram, mye moro. Bilder av blant andre Wayne Shorter og Herbie Hancock sammen med Joni Mitchell vekket mange gode minner.

Joni Mitchell trente seg opp igjen, men mange av oss var vel innforstått med at hun aldri ville være å se på en scene igjen. I mellomtiden hadde hun fått organisert og utgitt to store bokser av tidligere uutgitte opptak fra hennes karriere, under serielabelen «Joni Mitchell Archives». Den første boksen, «Volum 1», er anmeldt på salt peanuts*. For mer informasjon, følg med her.

En sentral samarbeidspartner på veien tilbake, har vært musikeren Brandi Carlile. Hun har vært med og organisert flere av disse jammene. På siste dagen av Newport Folk Festival — som ble organisert helgen 22.-24. juli — var søndagens program satt opp med Brandi Carlile & Friends på Fort Stage som avslutningen av årets festival. Et all star-band på scenen ga sammen med henne en konsert først, før Carlile annonserte Joni Mitchell inn på scenen om lag 18.45. Settet — en veritabel Joni Jam — varte i overkant av en time.

Resten av artikkelen med en bred omtale av konserten og bakgrunnen for den, og lenker til all musikken med mer, kan du finne her, i vår seksjon med våre utvalgte videoklipp.

Tekst: Johan Hauknes
Foto: Newport Folk Festival — Facebook @newportfolkfest


Joni Mitchell at Newport Folk Festival July 24, 2022


Joni Mitchell at Newport Folk Festival July 24, 2022

Skriv et svar