Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Jubileumsbok om Blue Note

I november kommer historien om plateselskapet Blue Note i bokform. «Uncompromising Expression» er på 400 sider i hardcover som feirer 70 år med ekstraordinær musikk og Blue Notes motto «Uncompromising Expression», et motto bestemt av grunnleggeren av selskapet Alfred Lion, en tysk innvandrer som kom til Amerika for å følge sine drømmer og kjærlighet til musikken.

Blue Note fulgte jazzens utvikling fra boogie woogie og «hot jazz» fra 1930-tallet, via bebop, hard-bop, avant-garde og fusion, til den musikken Blue Note presenterer i dag. Boken forteller også om en vanskelig og kompleks sosial historie – fra jødeforfølgelse i Nazi-Tyskland til utviklingen i musikk og teknologi på slutten av det 20. århundre. Med klassiske coverbilder, mange tatt av den legendariske fotografen Reid Miles, tidligere uutgitte kontaktkopier og bilder tatt av Francis Wolf som skapte legendariske covere sammen med Alfred Lion. Boken inneholder også interessant stoff fra Blue Notes arkiver, kommentarer fra noen av musikerne som utga plater på selskapet, og anmeldelser og vurderinger av 75 nøkkelalbum.

Boken er skrevet av Richard Havers, som i fjor skrev boksen «Verve: The Sound of America». «Uncompromising Expression» har forord skrevet av Wayne Shorter, Robert Glasper og Don Was, som er nåværende president i Blue Note Records.

Boken kan bestilles fra http://www.udiscovermusic.com/blue-note-records-book

Skriv et svar