Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Kampenjazz årets klubb 2015

Prisen Årets jazzklubb tildeles hvert år i januar/februar av Norsk jazzforum til en norsk jazzklubb som en påskjønnelse for kreativitet og hardt arbeid fra ildsjeler. Prisen for årets jazzklubb for 2015 er tildelt Kampenjazz, en av de mange små, regionalt baserte jazzklubbene i Norge. Prisen er på 25 000 kroner og overrekkes i år søndag 8. februar i forbindelse med Vinterjazz. Denne kvelden står Helge Lien på scenen i Cafeteatret i Oslo. Lien er våren 2015 residerende kapellmester på Kampenjazz og vil i februar spille tre konserter med tre ulike band.

Kampenjazz ble etablert i år 2000, og flyttet høsten 2011 fra bydelen Kampen til nye lokaler i Cafeteateret på Grønland, øst i Oslo, i et samarbeid med Nordic Black Theatre i Oslo, en selveiende teaterstiftelse som produserer egne forestillinger. Lokaliseringen på Grønland har ført til en rekke gode samarbeid med aktører som Nordic Black Theatre, Samspill International Music Network, Oslo musikk- og kulturskole og Kampen skole. Fokus på ung jazz har også vært sentralt for Kampenjazz, og det har vært viktig for klubben å gi de unge jazzmusikerne en scene i Oslo. Videre har den musikalske profilen til Kampenjazz vært utarbeidet i samarbeid med de mange unge musikerne som bor i bydelen.

I begrunnelsen for tildelingen heter det blant annet at Kampenjazz er sentral bidragsyter til Østlandets jazztilbud, og en viktig brobygger for det lokale kulturlivet øst i Oslo. I vurderingen legges det blant annet vekt på en bevisst og målrettet programpolitikk, god gjennomføring av arrangementene og god organisering:

«Kampenjazz har siden 2000 presentert ny fremadstormende jazzmusikk, på Kampen så senere på Grønland i Oslo med en sterk lokal forankring til bydelen. Med sin åpne tilnærming til jazzen har Kampenjazz invitert til et bredt samarbeid med lokale aktører. I tillegg har Kampenjazz latt unge lokale musikere være med på å utarbeide og den musikalske profilen for klubben. Med dette har Kampenjazz etablert seg som en sentral bidragsyter til Østlandets jazztilbud, og viktig brobygger for det lokale kulturlivet øst i Oslo. Norsk jazzforum gratulerer Kampenjazz med prisen Årets jazzklubb 2015, og ser frem til en rekke flotte musikkopplevelser i årene som kommer.»

Programmet på Kampenjazz våren 2015 er tidligere presentert på salt-peanuts*.

Tekst: Johan Hauknes

Skriv et svar