Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Line-up til Summer Session i Vallekilde er klar!

Summer Session 2017 bliver endnu en gang fyldt med internationale topnavne inden for jazzen. Årets undervisere kommer blandt andet til at bestå af Linda Oh, Mark Turner; Jen Shyu og John Hollenbeck.Summer Session foregår på Vallekilde Højskole fra den 6. til den 13. august 2017, og ansøgningsfristen for tilmelding er den 8. maj 2017. 

Summer Session er en efteruddannelsesmulighed for professionelle jazzmusikere, der har eksisteret i mere end 40 år. Hvert år får op mod 50 musikere mulighed for i en intens uge at spille med nogle af verdens bedste jazzmusikere som undervisere. Summer Session er musik og fællesskab på allerhøjeste niveau og musikalsk oplevelse, der svært lader sig beskrive.

Den kunstneriske ledelse, der består Nikolaj Hess, Anders ”AC” Christensen og Mikkel Hess, har igen i år fundet en række spændende musikere: Den anmelderroste australske bassist, Linda Oh, har spillet sammen med folk som Vijay Iyer, Dave Douglas, Terri Lyne Carrington og Pat Metheny. Saxofonisten Mark Turner, har bl.a. udgivet på det legendariske ECM med sin kvartet bestående af Avishai Cohen, Marcus Gilmore og Joe Martin. Pianist, Ethan Iverson, er nok mest kendt for at være en del af trioen, The Bad Plus, men han har også spillet med navne som Charlie Haden, Lee Koonitz og Paul Motian. Trompetisten Ambrose Akinmusire har spillet sammen med Vijay Iyer, Aaron Parks og Esperanza Spalding og står hørbart på skuldrene af én af trompetisternes aller ypperste bannerførere, Miles Davis. Sangerinde og multiinstrumentalist, Jen Shyu (bildet), har udgivet seks albums i eget navn og optrådt på nogle af de mest prestigefulde scener rundt om i verden, og samarbejdet med folk som Vijay Iyer, Anthony Braxton, Chris Potter og Michael Formanek.

Læs mere om underviserne HER.

Kompostionsworkshop
For tredje år i træk vil der på Summer Session være en dedikeret kompositionsworkshop. I år vil det være den amerikanske trommeslager/perkussionist og komponist, John Hollenbeck, der vil varetage denne særlige combo. John Hollenbeck er bredt anerkendt, både som trommeslager og som komponist, der arbejder i spændingsfeltet mellem jazz og ny kompositionsmusik. Han er ikke mindst en mester i forhold til at skabe ny og udfordrende musik for større og mindre ensembler, ligesom han kendes for sin fornemme evne til at integrere vokalmusik i den store orkesterklang.

For at deltage i workshoppen skal man være medlem af DJBFA eller Koda.

Ansøgning og betaling
Der er plads til omkring 50 elever fordelt på 6 combos på Summer Session. Deadline for ansøgning er den 8. maj 2017, og ansøgere får besked om, hvorvidt de er kommet med eller ej ultimo maj 2017. Deltagerbetalingen er 5.800,- som dækker kost, logi og al undervisning. For musikere, der ikke bor i Danmark, koster stævnet 7.500,-

Tilmelding og mere info finder du HER.

Summer Session er blevet til i samarbejde med Vallekilde Højskole, Goethe Instituttet, DJBFA og Juhl-Sørensen.

Tekst: Jazz Danmark
Foto: Tom Shea

 

Skriv et svar