Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

mai:jazz 2020 avlyst

De fine opplevelsene er avlyst — Velkommen til mai:jazz 2021!

mai:jazz 2020 skulle vært arrangert i Stavanger 4. – 10. mai. Som en følge av koronasituasjonen vil det dessverre være umulig å gjennomføre årets mai:jazz. Selv om myndighetene skulle lempe på de strenge tiltakene etter påske vil det være for mange usikkerhetsmomenter og svært vanskelig å få festivalen klar på så kort tid.

Denne avgjørelsen har mai:jazz tatt i samråd med Stavanger Kommune v/helsesjefen i Stavanger.

– Vi forstår og stiller oss selvfølgelig lojalt bak tiltakene som kommunale og statlige myndigheten har iverksatt, og det er en utfordrende situasjon både for samfunnet og alle som jobber med kultur. Heldigvis har vi i mai:jazz en solid organisasjon og økonomi til å komme oss gjennom og være klare i 2021, sier festivalleder Per  Hasse Andersen.

Mai:jazz innrømmer at beslutningen om å avlyse mai:jazz 2020 var svært tung å ta, men at realitetene gjør at det var uunngåelig og et resultat av mange faktorer. Festivalen er en internasjonal festival med artister fra hele verden, og med reiserestriksjoner er sjansene for å få artister fra USA, Asia og Europa til Stavanger nesten utelukket. Det er et samlet styre i mai:jazz som står bak beslutningen om å avlyse festivalen, og de mener det ville være uansvarlig og naivt å tro at det ville være gjennomførbart selv om myndighetene lemper på restriksjonene. Helse og sikkerhet er det viktigste for artister, publikum og ikke minst 250 frivillige som bruker feriedager og fritiden sin på festivalen.

Det er ingen grunn til å tro at det vil være aktuelt med store publikumsarrangementer tidlig i mai, sier festivalleder Per Hasse Andersen, men han ser også lyspunkter og opplever en solidaritet i et samlet kulturliv.

– Den forståelsen vi har møtt fra våre offentlige og private samarbeidspartnere, frivillige og ikke minst artistene har vært fantastisk, og det er gledelig at vi allerede nå kan bekrefte at så og si alle artistene som står på årets program vil komme til Stavanger i 2021. Å samles for å oppleve artister og musikk i et felleskap vil ikke bli mindre viktig til neste år, og da skal vi selvfølgelig by på store musikkopplevelser og være det møtepunktet mellom publikum og artister som vi vanligvis er.

Festivallederen er ikke bekymret for fremtiden, men han kommer med en oppfordring til alle som har kjøpt billetter om å avstå fra å kreve pengene tilbake, men heller bruke billettene som vil være gyldige på neste års festival

– Det er viktig for oss å si at dette ikke er et rop om hjelp, men like mye å vise støtte til artistene og jobben med å holde vår del av kulturlivet i gang. At mai:jazz kommer tilbake i 2021 er det ingen tvil om.

Per Hasse Andersen – Festivalsjef

Skriv et svar