Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Mats Gustafsson fyller 50, med mye oppstyr

Når den svenske saksofonisten Mats Gustafsson fyller 50 foregår det overhode ikke stille og rolig med familien i hans ny bopel i Nickelsdorf i Østerrike. Nei, da slår den gode svensken på stortromma, og inviterer likegodt til sin egen festival.

På jazzklubben Porgy & Bess i Wien, arrangerer han konserter med gode venner i dagene 26 -2 8. oktober. Soloer, duoer og noen av hans egne bandprosjekter blir å høre disse dagene.

Det starter den 26. med to solokonserter. Først ut er vibrafonisten Kjell Nordesson, før tubaist og cimbassospiller Per Åke Holmlander overtar.

Deretter blir det bursdagsbarnet selv på saksofon i duo med DD Kern på trommer, pluss Dieb 13 og Billy Roisz som bidrar med film og sounds.

Den første kvelden blir avsluttet med Swedish Azz, et av Gustafssons tøffeste band. Den 27. oktober starter med pianisten Agusti Fernandez solo, før man får et solosett med Erwan Keravec på sekkepipe, før bandet Fake the facts (Gustafsson – sax & elektronikk, Martin Siewert – gitar og Dieb13 på turntables) med gjest overtar.

Deretter får man en duo med Christoph Kurzmann (laptop) og Sofia Jernberg (vokal), før Fire! Med gjester avslutter andre kveld. Fire! Består av Gustafsson på saksofoner, Johan Bertling på bass og Andreas Werliin på trommer. Som gjester får vi høre Mariam Wallentin (vokal), Sofia Jernberg (vokal), Erwan Keravec (sekkepipe) og Agusti Fernandez på orgel.

Dag tre (28.10) starter med Christoph Kurzmann på laptop og Ken Vandermark på saksofoner og klarinett), før vi møter Günter Christman (trombone og cello), Mats Gustafsson på saksofoner, Paul Lovens (perkusjon) og Thomas Lehn (synthesizer). Deretter får man høre Klangforum Wien, før The Thing inntar scenen (Gustafsson – saksofoner, Ingebrigt Håker Flaten – bass og Paal Nilssen-Love – trommer) med Ken Vandermark som gjest på saksofoner og klarinett.

Det vil også bli utstilling av plakater ved Mats Gustafsson og en fotoutstilling med Micke Keyserdal, Ziga Koritnik og Petra Cvelbar.

Porgy & Bess ligger i Riemergasse 11 i Wien, hvis noen skulle befinne seg i byen akkurat da, eller som har lyst til å ta seg en tur nedover for å feire den gode svensken. Og er det noen som har en flybillett fra Oslo til Wien den 26.10 med retur den 29., så er det bare å si fra!

(foto: Jan Granlie)

Skriv et svar