Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Mer om Moldejazz 2021

Paal Nilsen- Love, Red Kite, A Tonic for the Troops, Hedda Mae, TORA og Trondheim Jazzorkester med Signe Emmeluth er klare for årets festival.

Det er mye vi ikke vet om sommeren ennå, men en ting vi vet sikkert er at vi ikke skal være noe dårligere enn i fjor! Vi er tross alt blitt 60 år og festival blir det også i år. Fra tidligere har de sluppet Ellen Andrea Wang Trio, Trondheim Jazzorkester og GURLS, Ane Brun, Jaga Jazzist, Ola Kvernberg – Steamdome vol. 2, Daniel Herskedal feat Emilie Nicolas, Steinar Raknes & The STILLHOUSE Band og Valkyrien Allstars. Her følger 6 artister til og flere skal det bli. Som både festivalen og vi gleder oss til uke 29!

Paal Nilssen-Love «Circus»
Paal Nilssen-Love Circus er den Moldefødte musikerens nyeste prosjekt. Han har samlet folk fra ulike leire med erfaring fra stiler som etnisk, klassisk, samtid, jazz, frijazz, støy, pop m.m. til et forrykende band som bare pandemien har hindret fra umiddelbart å bli et verdensnavn. Grunnet reiserestriksjoner har sirkuset gitt få forestillinger, og første album kommer til høsten. De som har fått anledning til å oppleve gruppa, er imidlertid ekstatiske.
Paal har skrevet musikk der temaene framstår som kart hvor musikerne kan velge vær og vind. De seinere åra har bandlederen oppholdt seg mye i Etiopia og Brasil, noe som setter sitt preg på musikken, i tillegg til hans langvarige fascinasjon for musikk fra Mali og Senegal. Sammen med jazz- og improtradisjon gjør dette Paal Nilssen-Love Circus til et uforutsigbart og fargerikt ensemble med et bredt register. Paal sier han ønsker at musikken skal trigge mange følelser hos folk; rytmisk, emosjonelt, energisk, mystisk, både nakent og grandiost.
Teatret Vårt 20. juli

Hedda Mae
På tross av at hun foreløpig har sluppet kun et knippe låter har hun allerede rukket å sjarmere et stort publikum, og blitt trukket frem som et pophåp gjentatte ganger både av norsk og internasjonal presse. Vi tør påstå at hennes humørfylte og ultra-fengende blanding av retrodisco, vestkystpop og gospelfarget R&B appellerer like sterkt enten du har vokst opp med Pompel og Pilt i svarthvitt som eneste Barne-TV på NRK, eller med YouTube flimrende på en iPad. Hun bygger bro over alle generasjonskløfter, og det er bortimot umulig å ikke la seg rive med når Hedda Mae står på scenen. I vinter har hun vært en av deltagerne i NRK programmet «De Neste», og hun var bekreftet til flere av de største utendørsfestivalene da pandemien traff oss i fjor. Vi gleder oss til å presentere supertalentet Hedda både for Moldejazz sitt voksne og feststemte publikum i Alexandraparken, og med på en egen konsert for barn under sommerens festival (billetter kommer).
Alexandraparken 23. juli

Tora

Alle festkvelder med respekt for seg selv bør avsluttes med et fyrverkeri. Nettopp derfor kroner bandet TORA, med Norges nye gitarheltinne Tora Dahle Aagård lørdagskvelden i Alexandraparken under årets Moldejazz.
Tora og bandets andre album «Girls», kom i 2020, og ble velfortjent nominert til en Spellemann i kategorien blues. Artisten, som etter sigende øver fra hun står opp om morgenen til klokken 2 om natten, har ikke ligget på latsiden i koronaåret heller, og gjort en lang rekke solokonserter. I oktober 2020 delte hun hovedscenen under verdens største virtuelle gitarfestival med legender som Joe Bonamassa, Carlos Santana, St Vincent og John McLaughlin. Hun har over 160 000 følgere fra hele verden på Instagram, og Hollywoodlegender i fanskaren. Tross sin relativt unge alder (27 år) har hun allerede stått på scenen i Londons egen storstue Royal Albert Hall under «The Norwegian Blues Adventure» sammen med blant andre Knut Reiersrud, Vidar Busk og Amund Maarud.
Alexandraparken 24. juli

Red Kite
Red Kite er Norges nye supergruppe i skjæringspunktet mellom svimlende psykedelia, høyoktan rock og ekstatisk frijazz. Bandet består av medlemmer fra flere av kongerikets mest kjent band i det eviggrønne prog/jazz segmentet: Elephant 9, Shining, Bushman’s Revenge og Grand General. En besetning av «usual suspects» som alene borger for friskt kok i gryta! Musikken til Red Kite har blitt beskrevet som «Gotisk Mahavishnu for det nye århundret», og har et publikum langt utenfor jazzens indre kretser.I 2020 skulle de eksempelvis ha spilt på Europas ledende tungrockfestival Roadburn. Bandet slapp 2019 sitt debutalbum på det britiske kred-selskapet Rare Noise Records. Et album som havnet på topp 10 listen over årets beste album i Jazzwise.
Storyville 23. juli

A Tonic For The Troops

A Tonic For The Troops er et band med stor nyhetsverdi. Det kom som en stor overraskelse da debutalbumet «Ambush» dukket opp for få uker siden. Eller skal vi si som et sonisk bakholdsangrep med positivt fortegn? Ellen Brekken kjenner vi mest som buldrende bass-motor i Hedvig Mollestad Trio, som stødig anker i Tord Gustavsen trio og fra flere fine folkemusikkprosjekter. Ja, til og med Dance With A Stranger har fått nyte godt av hennes elbass-spill. Nå har hun tatt ett nytt steg satt sammen sitt egne akustisk jazzband som nikker ivrig og hengivent mot tradisjonen, men som samtidig har frekkheten og frimodighetens nådegave. A Tonic For The Troops er et uttrykk som stammer fra det gamle britiske imperiet, der man etter sigende tok seg en forfriskende gin & tonic mot malaria i tropiske strøk. De første anmeldelsene av albumet tyder på at dette bandet virkelig er en forfriskende tonic for lytterne og temmelig sikkert bra for folkehelsen på generelt plan. Friske fraspark og deilige svev!
Storyville 20. juli

Trondheim Jazzorkester & Signe Emmeluth«Physicality in/emotion» Stipendiatkonsert & bestillingsverk
Signe Emmeluths bestillingsverk for Trondheim Jazzorkester til Moldejazz 2021 er en flersanselig konsert. Signe forteller at «det fysiske aspektet i musikken alltid har fascinert meg. Det energiske og kontrastfylte. Hvordan frekvenser påvirker kroppen gjennom fenomener som interferens, når to eller flere toner står og glir mellom hverandre i lytterens hode. Eller opplevelsen av et vakuum, hvor mangel på lyd eller lys kan føles helt overdøvende. Hvordan påvirker det fysiske oss følelsesmessig? Og ikke minst, hvordan blir musikerens egen fysikk påvirket når man presses i ekstremer?» Tittelen «Physicality in/emotion», henviser til det fysiske i musikken og dens bevegelser og hvordan det fysiske påvirker sinnsstemningen og tilstedeværelsen til både lytter og musiker, for eksempel gjennom volum og utmattelse. Signe Emmeluth har samlet et kremlag av musikere til denne anledningen, og vi er sikre på at dette blir en konsert det vil snakkes lenge om.
Signe Emmeluth vant Sparebank 1 SMN JazZtipendiat 2020/21.
Teatret Vårt 19. juli

Ny Jazzbutikk på nett!

Fra i dag av kan du enkelt kjøpe billetter, skjorter, plakater, gavekort og festivaleffekter i én og samme handel på Moldejazz sin nettside, www.moldejazz.no.

 

Skriv et svar