Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Motvind i medvind 2021

Den etter hvert så populære Motvind-festivalen i Oslo, har nå etablert seg i større lokaler en intime Hærverk, og inntar Victoria, Nasjonal jazzscene på Karl Johansgate i dagene 24. til 26. juni.

Motvindfestivalen ble arrangert for første gang i 2016 for å fungere som en korreks til et festivallandskap preget av kommersiell drivkraft, skyhøye billettpriser, tannløs programmering og etisk tvilsomme sponsoravtaler i kulturlivet. Motvind ønsker å vise at det går an å presentere et program av høy internasjonal kvalitet uten å gå på kompromiss med etiske verdier, og ønsker å fungere både kulturelt og økonomisk inkluderende.

De er overbevist om at enhver levende musikktradisjon har masse til felles, og ønsker med programmeringen å åpne ører og sinn. På Motvind kan man få med seg alt fra ørkenblues fra Mali til punk fra Nederland, internasjonale legender innen jazz og impro så vel som indisk klassisk musikk og norsk folkemusikk. Det beste av alt er at det henger perfekt sammen; hver kveld er en skreddersydd dramaturgisk reise i lyd. Men i år er man tvunget til å ta korona-hensyn, slik at det ikke blit invitert så mange musikere fra utlandet, men spredningen av kulturelle uttrykk og etnisitet, finner man godt representert også i årets program.

Dørene åpner kl. 18:00 hver kveld, og det er mulig å kjøpe dagspass til kr. 400,-/300,- (for medlemmer av Motvind Kulturlag og studenter), og festivalpass kr. 1000,-/800,-.

Og det fine og spenstige programmer er som følger:

Torsdag 24. juni:
Jonas Cambien – Maca Conu
Honest John
Mogop (Streifenjunko & Sheriffs of Nothingless)
Ayumi Tanaka

Fredag 25. juni:
Christian Winther – Urfuglen
Sun & Steel (Marthe Lea, Isach Skeidsvoll, Øyvind Storesund & Paal Nilssen-Love)
Poing
Helga Myhr

Lørdag 26. juni
Spunk
Oscar Grönberg, Ingebright Håker Flaten & Dag Erik Knedal Andersen
Tejaswinee Kelkar & Sanskriti Shestha
Christian Meaas Svendsen  

 Les mer om Motvind, programmet og hva de står for  HER.

Skriv et svar