Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Musikerprisen på Kongsberg til Anja Lauvdal

Musiker og komponist Anja Lauvdal er tildelt Kongsberg Jazzfestivals musikerpris for 2021. Prisen på 200.000,- ble delt ut under jazzfestivalens åpningskonsert, og blir delt ut til musikere som har markert seg sterkt på den norske jazzscenen.

– Anja Lauvdal kan sitt håndverk og har i løpet av få år etablert seg som et vitalt kraftsenter i norsk jazzliv en dyktig musiker, sier Tor Dalaker Lund i juryen, og fortsetter – Men det er ikke nok. Hun har satt et personlig stempel på sitt musikalske uttrykk og skiller seg virkelig ut i det musikalske landskapet. Anja har vist initiativ og et ønske om å skape noe nytt, lage egne prosjekter og drive musikalsk utviklingsarbeid.

Anja Lauvdal er utdannet fra den anerkjente «Jazzlinja» ved NTNU i Trondheim. Hun spiller piano, orgel og diverse synther, komponerer, arrangerer og er bandleder. Anja har en svært fordomsfri tilnærming til det å skape musikk og kan bevege seg fra eksperimentelle impro-sammenhenger via mer pop-inspirerte uttrykk til ekspressiv frijazz. Hennes åpenbare, musikalske nysgjerrighet og imponerende kreativitet har gitt seg uttrykk i en rekke interessante band og samarbeidskonstellasjoner – som Skrap, Moskus, Skadedyr, Broen, hyllesten til Joni Mitchell – og mange flere. Anja Lauvdal har allerede levert bestillingsverk til flere norske festivaler, fått flere priser og ble i 2020 utnevnt til NTNU-ambassadør.

Ikke en pris for lang og tro tjeneste
– Festivalens musikerpris er ikke en pris som gis for lang og tro tjeneste, sier festivalsjef Ragnhild Menes, og fortsetter. Prisen har en dobbel intensjon – både å anerkjenne den musikalske innsatsen frem til nå, og å gi prisvinneren et stimulerende puff framover. Med Anja Lauvdal som prisvinner gleder vi oss allerede og ser vi frem til inspirerende konserter på neste års jazzfestival.

Foto: Kongsberg Jazzfestival

Skriv et svar