Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

New Nordic Sound på Victoria / Nasjonal jazzscene i Oslo

Fredag den 10.10 blir det mulig å høre noen av de mest interessante musikerne frå Danmark og Baltikum på Victoria/Nasjonal jazzscene i Oslo. Da Disse har møttes i et organisk nettverk for utveksling av ideer og krefter under navnet New Nordic Sounds. At det til syvende og sist er basert på spilleglede er lett å merke, her er tre ekspressive band som med selvtillit og overskudd (viss alle musikerne rekker fram etter lange reiser) som søker å bringe musikkhistorien videre og gi den en moderne identitet.

Vi får høre Ljudas Mockunas Trio, tre erfarne og sterke personligheter som skal samkjøre sine motorveier av eksperimentell impro og eksperimentering. Maria Faust Jazz Catastrophe som forener klassisk musikk og folkemusikk fra hennes hjemland Estland, med skrevet musikk og improvisert jazz. Til slutt får vi høre Konvoj Ensemble som er en eksentrisk samling frihetssøkere med selvpålagte formkrav og energiforvaltning. Alt dette ifølge hjemmesiden til Victoria.

Ljudas Mockunas Trio består av Ljudas Mockunas (bildet) (s), Arnas Mikelkénas (p, acc) og Håkon Berre (dr)

Maria Faust Jazz Catastrophe består av Maria Faust (s), Tobias Wiklund (tp), Sture Ericson (s), Lars Greve (s), Morten Pedersen (p), Adam Pultz Melbye (b), Morten Berre (dr)

Konvoj Ensemble er Ola Paulson (s), Lotte Anker (s), Ljudas Mockunas (bass-s), Jacob Riis (laptop/elektronikk), Anders Uddeskog (dr), Sten Sandell (p)

(Foto: Jan Granlie)

Skriv et svar