Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Norsk i Brorsons kirke under Vinterjazz (DK)

Vinterjazz er en stor jazzfestival i Danmark, med konserter over hele landet i perioden 5. til 28. februar.

I Brorsons kirke på Østerbro i København presenterer man i år bl.a. konserter med Arve Henriksen & Jan Bang, og solokonsert med pianisten Jon Balke (bildet).

Arve Henriksen & Jan Bang – Places of Worship
Fredag 5. februar 2016, 20:00
Arve Henriksen er en av verdens mest unike trompetister. Med en lyd der er inspirert av japansk shakuhachi-tradisjon, har han gitt instrumentet en hel ny stemme. Sammen med den elektronikaguru Jan Bang (Jon Hassell, David Sylvian, Brian Eno) skaper de to nordmenn et univers og et rom, som er helt deres eget. De tar utgangspunkt i det sterkt anmelderroste albumet «Places of Worship», hvor de reflekterer over religiøse steder fra forskjellige kulturer. Platen er en oppfølger til Henriksens ECM debut «Cartography». Det blir en unik konsertopplevelse i det stemningsfulle kirkerommet i Brorsons Kirke.

Jon Balke
Fredag 12. februar 2016, 20:00
Jon Balke har som musiker, komponist og arrangør prosjekter som Jøkleba, Siwan, Magnetic North Orchestra, Batagraf med mer på CVen. I solopiano-formatet har han tidligere utgitt den anmelderroste «Book of Velocities» på ECM. Nå er han igjen aktuell med «Warp» på ECM, hvor pianoet plasseres i et dypt lydlandskap av electronica og lydopptak fra byens rom og naturen. Balke bygger opp et univers av skulpturelt pianospill og en nesten filmisk tilstedeværelse av verden omkring oss og menneskene i den. Opplev Jon Balke i det stemningsfulle kirkerom i Brorsons kirke på kirkens nye Fazioli-flygel, i kombinasjon med hans lydlandskap.

Ellers blir det muligheter for å høre følgende konserter i Brorsons kirke under Vinterjazz 2016:

Gunde & Munck – Frit Efter.. Release koncert
Torsdag 11. februar 2016, 20:00
«Du puslingland, som hygger dig i smug,
mens hele verden brænder om din vugge»
– Jeppe Aakjær, 1916
Henrik Gunde og Jakob Munck går med deres nye samarbeid på oppdagelsesferd i de mer mørke og upolerte sider av den danske sangskatt. Der hvor Tom Waits møter Carl Nielsen. Dette er releasekonsert for deres nye plate «Frit Efter…» Jakob Munck: Vokal og div. horn Henrik Gunde: Div. tangenter Fritt etter Jakob Knudsen , B.S. Ingemann, Jeppe Åkjær, Aage Berntsen, Frank Jæger, Johs. Jørgensen, Helge Rode – og ikke mindst Carl Nielsen.

Offpiste Gurus
Onsdag 24. februar 2016 (hele dagen)
I Offpiste Gurus’ musikalske landskap møtes singer-songwriterens kærlighet til den personlig vinklede historie med en blåtonet skandinavisk indie/jazz. Offpiste Gurus er Trinelise Værings og Fredrik Lundins «fellesbarn».

Sanger, komponist og tekstforfatter Trinelise Væring arbeider i grenselandet mellom rock, jazz og indie-pop. Hun har utgitt 10 plater, hvor seks er i eget navn. Hun er en markant og særegen tekstforfatter på den skandinaviske scene og skriver både på dansk og engelsk. Trinelise er, med Informations Klaus Lynggaards ord: «en af vore mest spændende og udfordrende kvindelige musikalske kunstnere». Politikens Kim Skotte kalder hende: «en af de mest hårdnakket personlige sangskrivere». Saksofonist, komponist og orkesterleder Fredrik Lundin er en av sin generasjons mest fremtredende profiler på den danske jazzscene. Fredrik har utgitt 11 plater som orkesterleder, og to av dem har fått Danish Jazz Awards som «årets jazzutgivelse». Han medvirker dessuten på mer enn 40 utgivelser med forskjellige skandinaviske ensembler, bl.a. med Jon Balkes Magnetic North Orchestra og Marilyn Mazur Group, som han også er fast medlem av. Han har mottatt uttallige priser og hedersbevisninger. Offpiste Gurus har akkurat utgitt albumet «In Case Of Fire», som er produsert av Nikolaj Nørlund. Offpiste Gurus består ellers av Thomas Vang og Jeppe Gram.

……….

Brorsons kirke er Københavns ungdomskirke. Kirken er den eneste folkekirke med en rent rytmisk musikprofil. Fokus er på jazz, elektronisk musik,rock og songwriter-genren. Alle kirkens højmesser (Bøn&Brunch) er med jazzkvintet. Kirkens faste musikere er bl.a Henrik Gunde, Hans Ulrik, Peter Rosendal, Tobias Wiiklund og Esben Eyermann.

Adresse: Rantzausgade 49, 200 København N

Skriv et svar