Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Ny CD med Arthur Blythe

Så kommer det endelig en ny innspilling med altsaksofonisten Arthur Blythe. Platen har fått tittelen «Live at Yoshi’s», hvor alle inntektene går til Arthur Blythe Parkinson’s Fund.

På platen får vi høre den energiske altsaksofonisten i samspill med William Tsllis (marimba), Bob Stewart (tuba) og Eddie Marschall (dr), og låtene som fremføres er:
«Matamorphosis»,
«Faceless Women»,
«As of Yet», «Odessa»,
«Bush Baby»,
«Night Song»
«Lenox Ave Breakdown».

Innspillingen er gjort på jazzklubben Yoshi’s i Oakland, California i desember 2003, og gis ut på Jazz in Flight.

Arthur Blythe ble født 7. mail 1940. Og er en amerikansk altsaksofonist og komponist. På 1960-tallet spilte han med pianisten og bandlederen Horace Tapscott. Etter å ha flyttet til New York på midten av 1970-tallet startet Blythe å gjøre innspillinger som leder av eget band i 1977. Album som «The Grip» og «Metamorphosis» ga lytteren energisk og vital jazz innenfor den moderne bebop-stilen. Han var lett å gjenkjenne på grunn av hans spesielle og skarpe tone i altsaksofonen, noe som man enten likte eller hatet. Derfor ble han en musiker for de få, og fikk aldri den anerkjennelsen han hadde fortjent. Blythe var med på en rekke innspillinger, bl.a. med The Leaders, Gil Evans, Chico Freeman. Roots, Santi Debriano og Billy Hart, John Abercrombie, Woody Shaw, McCoy Tyner, Joey Baron, Lester Bowie, Julius Hemphill, Music Revelation Ensemble, og ikke minst med World Saxophone Quartet og Jack DeJohnettes Special Edition-band.

Skriv et svar