Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Oddrun Lilja vinner #huninvesterer-prisen

Stipendet #huninvesterer er et nytt samarbeid mellom festivalen og DNB og skal være et utviklingsstipend på kr 100.000,- som skal gå til en utøver i etableringsfasen av karrieren, som har vist en betydelig vilje og kompromissløshet i å satse på eget kunstnerskap.

Gitarist, vokalist og komponist Oddrun Lilja Jonsdottir blir den første mottakeren av stipendet.  – Hennes ambisjoner om å markere seg internasjonalt, samtidig som hun ikke mister fotfestet i det nasjonale – kombinert med et enestående og personlig uttrykk med full kontroll over instrument og stemme – gjør henne til en selvfølgelig mottaker av #huninvesterer-stipendiet – skriver juryen, som har bestått av representanter fra Kongsberg jazzfestival og DNB.

Oddrun Lilja Jonsdottir har gjort seg bemerket i flere sammenhenger, både som soloartist og leder av eget band, og som bandmedlem med en åpen og sulten tilnærming til musikk fra alle verdens hjørner, i samspill med musikere som Bugge Wesseltoft og Paal Nilssen – Love. Hennes utgivelse av verket «Marble» høstet strålende kritikker med terningkast 6 i Dagsavisen, florerte på lister over årets beste album og ble i tillegg nominert til prisen «Årets verk» av Norsk Komponistforening.

– Gjennom det nye #huninvesterer-stipendet ønsker DNB og Kongsberg Jazzfestival sammen å fokusere på kapitalgapet mellom kvinner og menn som vi ser både innenfor privatøkonomi, men også i musikkbransjen, sier Aina Lemoen Lunde, markedsdirektør i DNB. Dette er også i tråd med festivalens arbeid med å forbedre kjønnsbalansen og mangfoldet i bransjen, og festivalen forpliktet seg i 2021 til Key Change. #huninvesterer-stipendet skal bidra til å sette en tydelig dagsorden på dette, og prisen deles ut på Bebop & Business – næringslivets, kulturens og politikkens møteplass under jazzfestivalen.

Foto: Birgit Fostervold

Skriv et svar