Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Open call: Dansk jazz i Spanien

I foråret 2018 arrangerer JazzDanmark i samarbejde med trommeslager Martin Andersen to turnéer i Sydspanien og søger i den forbindelse jazzorkestre med ambitioner om at indtage det spanske jazzmarked.

JazzDanmark arrangerer to turnéer i Sydspanien med tre koncerter på spillestederne AsseJazz i Sevilla, Clasijazz i Almería og Clarence Jazz Club i Malaga for bands, der har interesse i at starte en karriere på den spanske jazzscene. Det hele i tæt samarbejde med trommeslager Martin Andersen, der vil rådgive orkestrene og have kontakten til spillestederne.

Et blomstrende jazzland

Spanien er måske ikke det mest oplagte marked i nogles øjne, og den økonomiske krise, der ramte Europa, gjorde det heller ikke nemmere for danske bands at gøre deres indtog i landet. Martin Andersen, der ofte selv spiller i Spanien, oplever dog, at det lysner i Spanien, og at der er gode muligheder for dansk jazz dernede netop nu. De spanske musikere og arrangører samarbejder mere end tidligere på tværs af de spanske regioner og vender også blikket udad mod Europa i disse år. JazzDanmark ønsker at udvikle dansk jazz i Spanien over en længere periode og opfordrer derfor jeres orkester om at søge, hvis I har ambitioner om at udvikle jeres netværk og få erfaringer i dette territorium.

Skal jeres orkester omkring sydens sol i 2018?

I denne omgang satser vi på jazzorkestre i størrelse op til kvartet både af praktiske og økonomiske årsager. Vi søger to bands til at tage med på spansk eventyr enten den 26. – 28. april eller den 17. – 19. maj 2018.

Ansøgningsfrist er d. 08. januar kl. 12:00, og der sendes svar ud, om du/I er kommet med i midten af januar 2018.

Vilkår for medvirken er som følger:

  • Musikerne bliver betalt af spillestederne efter lokal takst ca. 1000 kr. pr. musiker pr. koncert

  • Projektet dækker 3 overnatninger på hotel (dobbeltværelse) og aftensmad på spillerstederne

  • Projektet dækker fly t/r (København-Malaga) samt leje af bil til lokal transport

  • Det forventes, at du/I kan spille på lokalt gear – hvis der er særlige krav til gear, skal det anføres i ansøgningen.

  • Hvis du/I bliver udvalgt, bliver du bedt om at bekræfte orkestrets line-up. Herefter er det ikke muligt at ændre i line-up, med mindre der opstår sygdom.

  • Det forventes desuden, at du/I benytter lejligheden til at forsøge at skabe yderligere aktivitet i området – i dette tilfælde vil der være mulighed for en vis fleksibilitet i booking af flybilletter.

Læs mere om de tre spillesteder:
Sevilla  : AsseJazz

Almería  : Clasijazz

Malaga :  Clarence Jazz Club

Har du spørgsmål til projektet, er du velkommen til at kontakte projektmedarbejder Nynne Bern Jensen på nynne@jazzdanmark.dk 

Artiklens fotografi er af Phronesis, der var en del af projektet i 2017. Projektet startede den gang med at være et projekt, der skulle bringe danske artister til Jamboree Jazz Club i Barcelona.

Tekst: JazzDanmark.dk
Foto: Peter van Breukelen

Skriv et svar