Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

JazzIntro: Operasjon Hegge til finalen

Årets finale i Jazzintro nærmer seg med stormskritt. I Kongsberg var det i går tid for siste avdeling av de innledende rundene. Her skulle to band, begge med bakgrunn fra Jazzlinja i Trondheim, få prøve seg. Først ute var kvartetten Hatch, med Elisabet i mellom for  Lid Trøen på tenorsaksofon, Kjartan Gullikstad på gitar, Halvard Gaardløs på bass og Vetle Larsen på trommer. For å sette denne kvartetten i en videre historisk sammenheng; sammensetningen er den samme som Garbarek-kvartetten fra 1970, med Terje Rypdal, Arild Andersen og Jon Christensen. Og medlemmene i Hatch er jamngamle med det disse var i 1970-71. Snakk om å hoppe etter Wirkola!
Kvartetten gjennomførte sitt sett på en flott måte, med tydelig god innsikt i post-bop jazztradisjonene. Men det ble noe uforløst over framføringen, med musikk som til tider ble mer stillestående enn dynamisk.  Inn i mellom for forutsigelig.

Neste sett var kvintetten Operasjon Hegge, med bassisten Bjørn Marius Hegge som musikalsk leder. Her ble det fest, futt og moro. Her var Dixiland goes post-bop, alt. Musikken hoppet og spratt mellom tradisjoner og stiler. Moro fra første taktslag til siste låt tonet ut, med Hegges skrik: «Fandango». Petter Kraft og Martin Myhre Olsen på saksofoner, Torsten Lavik Larsen på trompet og Simen Albertsen på trommer er Hegges medmusikanter.

Ingen tvil verken hos publikum eller juryen, med Hedvig Mollestad og Gard Nilsen som medlemmer og juryleder Øyvind Skjerven Larsen. Det blir Operasjon Hegge vi får høre i finalen i Molde.

One Response to “JazzIntro: Operasjon Hegge til finalen”

  1. Jazzmusiker 1988

    Stillestående og kjedlig fremført av Hatch – Kjartan Lægreid Gullikstad.

    Svar

Skriv et svar