Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Ørebro Jazz och Blues Club – årets jazzklubb i Sverige

Svensk Jazz har instiftat en ny utmärkelse och i år delas den ut för andra gången, årets pristagare är Örebro Jazz och Blues Club, som alltså blir årets jazzklubb 2018.”I all föreningsverksamhet är det känsligt läge när ett gäng eldsjälar ska bytas ut mot ett nytt. I Örebro har man lyckats särskilt bra med den utmaningen. Örebro Jazz & Blues Club har gjort en rejäl omstart som också inneburit att nya människor har hittat till jazzen. Det är något som vi på Svensk Jazz alltid är glada för”, säger Magnus Thuvesson, ordförande i Svensk Jazz.

Priset kommer att delas ut under Jazzfesten i Halmstad – årets stora mötesplats för jazz-Sverige den 18-20 maj. Läs mer på jazzfesten.se.

Motiveringen till pristagaren lyder:

Till ”Årets Jazzklubb 2018” har Riksförbundet Svensk Jazz utsett Örebro Jazz & Blues Club. Klubben har på ett förebildligt sätt vänt en nedåtgående trend till framgång genom modig förnyelse och en tydlig breddning av verksamheten. På klubbens kommunikativa hemsida kan man bland annat läsa om den kontinuerliga satsningen på jazz för barn och unga, och klubben ger bra information även via Facebook och Instagram med 600 följare. Det digra programutbudet med 44 konserter toppas med medverkan på festivalveckan Live at Heart. Örebro Jazz & Blues Club är en välförtjänt pristagare till ”Årets Jazzklubb 2018”.

Styrelsen för Örebro Jazz & Blues Club är väldigt glada och hedrade att Örebro Jazz & Blues Club har valts till årets jazzklubb 2018:

” För ca två år sedan spådde Örebro Jazz & Blues Club en dyster framtidsprognos. Vi drabbades av en kraftig minskning av antalet medlemmar och besökare. Vi såg en naturlig förklaring i att medelåldern på våra besökare var hög och att vi då inte förmådde att nå ut till nya målgrupper. Diskussionen stod därför mellan att lägga ner eller att försöka satsa med ett nytänk. Denna utmärkelse ger oss kraft och motivation att fortsätta utveckla vår verksamhet i Örebro”

(Svenskjazz.se)

Skriv et svar