Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Oslo Jazzfestival får ny festivalsjef

Styret i Oslo Jazzfestival har i dag enstemmig besluttet å tilsette Øyvind Skjerven Larsen i stillingen som ny festivalsjef for Oslo Jazzfestival i et åremål på 6 år – fra høsten 2019 frem til 2025. Nåværende festivalsjef Edvard Askeland avslutter sitt åremål etter å ha gjennomført Oslo Jazzfestival 2019.

Øyvind Skjerven Larsen fra Vartdal på Sunnmøre har jobbet i Oslos musikkmiljø siden slutten av 90-tallet. Han har bakgrunn fra jazzklubben Blå, Universal Music og Music Export Norway, og har de siste seks årene vært ansatt som fagansvarlig i Norsk jazzforum. Skjerven Larsen er medlem av Music Norways fagutvalg for reisestøtte, sitter i valgkomiteen for Europe Jazz Network og er fast skribent for Jazznytt.

”Styret i OJF er meget tilfredse med at Øyvind Skjerven Larsen takket ja til stillingen. Han er særdeles kunnskapsrik og har et bredt kontaktnett i inn- og utland, og er en åpen, idérik, nysgjerrig og energisk personlighet. Vi er sikre på at vi har fått en festivalsjef som vil løfte Oslo Jazzfestival videre, samarbeide godt med hele Jazz-Norge og sørge for at den positive utviklingen OJF er inne i vil fortsette, til glede for både musikere og frivillige og for publikum,” sier styreleder i Oslo Jazzfestival, Ellen Horn.

«Jeg gleder meg veldig til å ta fatt i oppgavene og mulighetene som ligger i det å arrangere jazzfestival i Europas travleste jazzby. Ser man på omfanget og bredden som ligger i det norske jazzmiljøet, ser vi at norsk jazz aldri har vært mere aktiv og aktuell. Jazzens gullalder er nå, og mitt mål er å gjøre Oslo til Europas jazzhovedstad», sier den nye festivalsjefen Øyvind Skjerven Larsen.

Bekreftede konserter til årets festival 11. – 17. august: Verden som var min – Ketil Bjørnstad, Hanna Paulsberg Concept + Magnus Broo, General Post Office, Marilyn Mazur’s Shamania, Nils Petter Molvær & Nordic Voices, Trondheim Jazzorkester m/ Alf Hulbækmo, Bedehus & Hawaii feat. Geir Sundstøl, Hilde Louise Asbjørnse, Lucky Peterson, Taksim Trio, Susanna, Houston Person/Jan Lundgren Trio, John Surman Trio, Håkon Kornstad Trio & Det Norske Kammerorkester

Oslo Jazzfestival er en ideell stiftelse som i uke 33 hvert år arrangerer en ukelang festival med 60-70 konserter på 15-18 spillesteder i Oslo sentrum. Vi dekker alle jazzens stilarter, og har siden 1986 etablert oss som en av Norges største jazzfestivaler.

Tekst: Oslo Jazzfestival
Foto: Miriam Sørlie Larsen

Skriv et svar