Innlegg

Oslo Jazzfestival får ny festivalsjef

Styret i Oslo Jazzfestival har i dag enstemmig besluttet å tilsette Øyvind Skjerven Larsen i stillingen som ny festivalsjef for Oslo Jazzfestival i et åremål på 6 år – fra høsten 2019 frem til 2025. Nåværende festivalsjef Edvard Askeland avslutter sitt åremål etter å ha gjennomført Oslo Jazzfestival 2019.

Øyvind Skjerven Larsen fra Vartdal på Sunnmøre har jobbet i Oslos musikkmiljø siden slutten av 90-tallet. Han har bakgrunn fra jazzklubben Blå, Universal Music og Music Export Norway, og har de siste seks årene vært ansatt som fagansvarlig i Norsk jazzforum. Skjerven Larsen er medlem av Music Norways fagutvalg for reisestøtte, sitter i valgkomiteen for Europe Jazz Network og er fast skribent for Jazznytt.

”Styret i OJF er meget tilfredse med at Øyvind Skjerven Larsen takket ja til stillingen. Han er særdeles kunnskapsrik og har et bredt kontaktnett i inn- og utland, og er en åpen, idérik, nysgjerrig og energisk personlighet. Vi er sikre på at vi har fått en festivalsjef som vil løfte Oslo Jazzfestival videre, samarbeide godt med hele Jazz-Norge og sørge for at den positive utviklingen OJF er inne i vil fortsette, til glede for både musikere og frivillige og for publikum,” sier styreleder i Oslo Jazzfestival, Ellen Horn.

«Jeg gleder meg veldig til å ta fatt i oppgavene og mulighetene som ligger i det å arrangere jazzfestival i Europas travleste jazzby. Ser man på omfanget og bredden som ligger i det norske jazzmiljøet, ser vi at norsk jazz aldri har vært mere aktiv og aktuell. Jazzens gullalder er nå, og mitt mål er å gjøre Oslo til Europas jazzhovedstad», sier den nye festivalsjefen Øyvind Skjerven Larsen.

Bekreftede konserter til årets festival 11. – 17. august: Verden som var min – Ketil Bjørnstad, Hanna Paulsberg Concept + Magnus Broo, General Post Office, Marilyn Mazur’s Shamania, Nils Petter Molvær & Nordic Voices, Trondheim Jazzorkester m/ Alf Hulbækmo, Bedehus & Hawaii feat. Geir Sundstøl, Hilde Louise Asbjørnse, Lucky Peterson, Taksim Trio, Susanna, Houston Person/Jan Lundgren Trio, John Surman Trio, Håkon Kornstad Trio & Det Norske Kammerorkester

Oslo Jazzfestival er en ideell stiftelse som i uke 33 hvert år arrangerer en ukelang festival med 60-70 konserter på 15-18 spillesteder i Oslo sentrum. Vi dekker alle jazzens stilarter, og har siden 1986 etablert oss som en av Norges største jazzfestivaler.

Tekst: Oslo Jazzfestival
Foto: Miriam Sørlie Larsen

Skriv et svar