Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Over 17000 opptak fra Alan Lomax stilles gratis til rådighet

The Sound Recordings-katalogen består av over 17 400 digitale lydfiler, som begynner med Alan Lomax første innspillinger på tape i 1946 og som følger han helt fram til han sluttet å ta opp musikk på 1990-tallet.

I tillegg til et bredt spekter av musikk fra hele verden, som inkluderer historier, vitser, prekener, personlige fortellinger, intervjuer og annet som Lomax og hans medarbeidere har tatt opp, kan man søke i unike opptak fra radiosendinger, hvor noen flere ganger ble tatt opp utilsiktet, da Alan forlot båndet mens maskinen kjørte.

Ingenting av det som er innspilt i arkivet er utelatt, noe som betyr at mikrofonkontroller, dårlige konserter, eller falske starter er inkludert.

Dette materialet fra Alan Lomax uavhengige arkiv, er blitt digitalisert og bevart av Association for Cultural Equity, og er forskjellig fra de tusenvis av tidligere opptak på acetat og aluminiumplater som Lomax gjorde fra 1933 til 1942 i regi av the Library of Congress. Denne tidligere samlingen – som inkluderer berømte opptak med Jelly Roll Morton, Woody Guthrie, Lead Belly, og Muddy Waters konserter, samt Lomax’ sine formidable samlinger laget på Haiti og Eastern Kentucky (1937) – er opphavet til the American Folklife Center at the Library . Forsøk blir gjort med å digitalisere noe av dette sjeldne materiale, slik som de haitiske innspillinger, og gjøre dem tilgjengelige i Sound Recordings-katalogen. Så sjekk med jevne mellomrom for oppdateringer på

http://research.culturalequity.org/home-audio.jsp

Skriv et svar