Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Pat Metheny åpner Kongsberg Jazzfestival 2016

I følge Kongsberg Jazzfestival så har ikke jazzen mange megastjerner, men Pat Metheny er definitivt en av dem. Til sommeren kommer han til Kongsberg Jazzfestival for å spille årets åpningskonsert. Dette blir norgespremiere på Pat Methenys nye kvartett – og det blir også festivalens første konsert i Kongsbergs nye, flotte konserthus, Musikkteatret.

Det er ikke mange jazzmusikere som har nådd ut til et så stort publikum som gitaristen Pat Metheny. Helt fra han dannet Pat Metheny Group på 1970-tallet, har han vært en favoritt både hos kritikerne og publikum. Han har spilt med en rekke storheter, fra Sonny Rollins og Ornette Coleman til Chick Corea og Joni Mitchell. Han har skrevet filmmusikk, og mottatt imponerende 17 Grammy-priser.

I bagasjen har han med seg musikalske influenser fra flere ulike sjangre. Selv om han er en utpreget jazzimprovisator, er det ikke vanskelig å spore både rock og americana i hans musikalske uttrykk; og alltid er det rytmisk og melodisk med stor publikumsappell.

– Pat Metheny er et av jazzens aller største navn, og vi kan ikke tenke oss en bedre start på festivalen. Ekstra gøy blir det å ta i bruk Musikkteatret i Kongsberg for første gang med Pat Metheny på scenen! sier festivalsjef Kai Gustavsen.

Til konserten på Kongsberg onsdag 6. juli tar han med seg tre elitemusikere i sin splitter nye kvartett: Antonio Sanchez og Linda Oh på trommer og bass, samt en av Englands beste jazzpianister, Gwilym Simcock.

Kongsberg Musikkteater, onsdag 06.07.16 kl. 19

Billetter er tilgjengelig på Billettservice fra og med tirsdag 1. desember.

 

Skriv et svar