Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Plateselskapet Hubro fyller 8 år

For å feire at plateetiketten HUBRO ble startet i Haugesund for åtte år siden stelles det i stand en spontan endagsfestival på Rom For og på Handelsstanden (i etasjen under HKV i Haugesund) lørdag 28. oktober.

I åtte år har Andreas Meland drevet plate-etiketten HUBRO fra sitt kontor på HKV i Haugesund, og står nå bak nesten hundre utgivelser med artister som Nils Økland Band, Møster!, Geir Sundstøl, Christian Wallumrød, Cakewalk, Jessica Sligter og Mats Eilertsen. Selskapet har fått oppmerksomhet langt utenfor landegrensene – fra NRK Dagsrevyen og kinesiske dagsaviser til BBC6. Egne radioprogrammer om etiketten har blitt sendt på radiokanaler i hele verden og det har vært artikler om selskapet i blader som Record Collector, Downbeat, Electronic Sound og New York City Jazz Record.

ROM FOR (Strandgaten 186)
12.00-16.00 Utstilling av cover og plakater – åpen platebutikk med gode priser
15.00-15.30 Gratis minikonsert med Stein Urheim og Jørgen Træen (Sir Dupermann)

Gitarist Stein Urheim har gitt ut fire kritikerroste album på HUBRO, nå sist albumet «Utopian Tales» som opprinnelig var et bestillingsverk til VossaJazz.
Jørgen Træen (modulærsynth) lager, når han ikke produserer og mikser plater med folk som Susanne Sundfør, Jaga Jazzist og Kaizers Orchestra, elektronisk musikk. Stein og Jørgen besøker oss med et ganske ferskt duoprosjekt.

Senere på kvelden fortsetter minifestivalen i 2. etasje på HANDELSSTANDEN i Strandgaten 178:

Konserter:
21.00 Monkey Plot (bildet)
22.00 Moon Relay

Monkey Plot
På sitt tredje album går gitar-, bass-, og trommetrioen Monkey Plot elektrisk igjen etter i flere år å ha rendyrket et helakustisk uttrykk. Musikken oppleves fortsatt som intim men bandets røtter i rocka alternativmusikk skinner klarere gjennom nå.

Gjenkjennelig og nytt. Utfordrende, men tilgjengelig.

Monkey Plot har vært beskyldt for å revitalisere den norske improviserte musikkscenen. Siden starten i 2009 har bandet gitt ut 2 LPer med konsentrert og lavmælt improvisert musikk, en kasettutgivelse med den svenske poet og lydkunstneren Pär Thörn og en CD med frijazzpioneren Frode Gjerstad. I de siste åra har bandet turnert omfattende i Norge, Europa, Japan og Sør-Amerika, og gravd ut materialet til bandets nyeste plate «Here I Sit, Knowing All Of This» (2016 HUBRO). Platen markerer et solid stilskifte og et sound som av kritikere har blitt relatert til band som Fugazi, Television, Sonic Youth, Tortoise og Gastr Del Sol. Likevel er musikken fortsatt godt forankret i Monkey Plot’s egenartede karakter. Det er intimt, alltid subtilt fengende og ukomplisert.

monkeyplot.com
facebook.com/monkeyplot
soundcloud.com/monkeyplot
bandcamp.com/monkeyplot

Moon Relay
Rockekvartetten Moon Relay spiller instrumentalmusikk som både stimulerer til hallusinasjoner, dans og eventyrlige tankerekker.

I 2013 ga bandet ut en nå for lengst utsolgt tolvtommer på HUBRO, før de året etter slapp et kritikerrost debutalbum på Fysisk Format. Med det nye albumet «Full Stop Etc» vender de tilbake til HUBRO med et album som tar bandet i en enda mer kreativ og særegen retning.

«Full Stop Etc» skiller seg tydelig fra det selvtitulerte debutalbumet på mange måter.

Låtene er strammere arrangert, kortere og bandet har åpnet flere dører mot nye rom. Albumet har i større grad blitt til i studio denne gangen. Bandet ville gå litt bort fra et klassisk “rockeband i et rom” sound. De ville ta seg større friheter og lage et mer collage-aktig album. Albumet er spilt inn delvis i Malabar Studio og i bandets eget hjemmestudio over et lenger tidsrom, og senere mikset av støymusiker og produsent Lasse Marhaug. Resultatet er et kreativt album som både fenger og overrasker, og betydelig utvider band-universet.

soundcloud.com/moon-relay
www.facebook.com/moonrelayband

Foto: Jenny Hval

One Response to “Plateselskapet Hubro fyller 8 år”

Skriv et svar