Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Pris till Erik Nordström

Saxofonisten Erik Norström får Riksförbundet Svensk Jazz utmärkelse för Lifetime Achievement

Erik Norström har sedan 1950-talet varit en av Sveriges främsta jazzmusiker med i första hand tenorsaxen som verktyg. Han har format sitt musikaliska uttryck från samma tradition som formade Stan Getz, menheter det i pressrealesen:

”Erik Norström är ingen Getz-epigon utan har en egen distinkt formuleringsförmåga som inte liknar någon annans. Ett tonspråk som låter självklart enkelt men som alltid är såväl känslomässigt som musikaliskt komplext”.

Erik Norström har samarbetat med otaliga jazzmusiker genom åren, däribland storheter som Stan Getz och Jan Johansson. Erik Norström, som är född i Örnsköldsvik, är dessutom en framstående kompositör och arrangör vars penna levererat till bl.a. Uddevalla Big Band, numera Bohuslän Big Band, men även andra stora som små ensembler. Under ett antal år var han den drivande kraften i detta storband men även i Sävedalen Big Band.

”Erik Norström är en musiker som inte alltid synts i det stora strålkastarljuset men som under hela sin karriär varit något av musikernas musiker.”

Lars Grip

Skriv et svar