Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

R.I.P Jan Persson

Jan Persson ble født den 22. juli 1943 og døde i går, den 15. november 2018. Han har arbeidet som freelancefotograf siden 1962 for danske aviser og magasiner i og omkring København. Han spesialiserte seg tidlig i å dokumentere jazzscenen, og senere også de gjestende beat og rockemusikere som besøkte København på 60- og 70-tallet. Hans værker er dokumentert i en rekke bøker og utstillinger, og hans bilder brukes på mer enn 1000 platecovere.

Han har levert bilder til Down Beat siden 1962, JazzSpecial (DK), Musica Jazz (IT), Melody Maker (UK) og danske aviser som Politiken, Berlingske Tidende og EkstraBladet. Han mottok Ben Webster-prisen i 2004, og hans bilder ble offentliggjort i en rekke magasiner, på gjenutgivelser av plater og i dokumentarfilmer på om jazz- og rockehistorien.

Perssons har fotografert jazz- og rockeikoner som Louis Armstrong, Miles Davis, Bob Dylan og Jimi Hendrix. Hans bildearkiver er blitt hutstilt og hyllet både i Danmark og internasjonalt, og mer enn 15 000 bilder er nå i Aalborg Universitets arkiver.

Jan Persson var et ikon når det gjelder jazzfotografi. Hans bilder har vært av historisk interesse, og han klarte på sin helt spesielle måte å «fange» musikken, uten at man trengte å høre den.

Persson ble 75 år, og døde på grunn av kreft.

Skriv et svar