Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Radka Toneff: Sterk og hudløs på NRK2

I disse dager slippes den nye remastrede CD- og vinylutgaven av Radka Toneffs og Steve Dobrogosz’ mesterverk «Fairytales». Plata ble utgitt på labelen ODIN rett etter at Radka så tragisk gikk bort og er seinere pekt på som en av de aller fremste utgivelsene i norsk jazz noensinne. Etter at man i lang tid hadde lett etter den opprinnelige mastertapen fra 1982, ble den gjenfunnet og danner grunnlaget for denne nye utgivelsen, med en etter sigende tidligere uhørt lydmessig klarhet.

På lørdag 5. desember mottar Susanna Wallumrød Radka Toneffs minnepris for 2015 på Victoria – Nasjonal jazzscene i Oslo.

Fredag 4. desember viser NRK TV programmet «Radka Toneff: Sterk og hudløs» på NRK2 kl 22.00. Programmet vil etterpå bli tilgjengelig på NRKs nettsider her. I NRKs forhåndsomtale heter det at,

«Radka Toneff var vokalstjernen som skinte sterkest på den norske jazzscenen på 1970-tallet. Hun spilte med noen av Europas største musikere og har vært til enorm inspirasjon for mange av dagens sangere. Radka ble bare 30 år gammel. 5. desember deles Radka Toneff Minnepris 2015 ut, og i kveld får vi gjensyn, både med gjennombruddskonserten hennes på Kongsberg Jazzfestival i 1977, samt hyllesten hun fikk fra norske artister under Oslo Jazzfestival i 2009. Presentert av bassist Arild Andersen og sanger Solveig Slettahjell.»

Programmet vil være tilgjengelig på NRK nett-TV for seere i alle land.

Sendes NRK2 4. desember 2015 kl 22.00-00.20

Skriv et svar