Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ALFREDO RODRIGUEZ

«The Invasion Parade»
MACKAVENUE MAC 1079

Den cubanske pianisten Alfredo Rodriguez har de senere årene blitt en stor hit på en rekke festivaler rundt om i verden. I fjor gjorde han en flott avslutning på Moldejazz, og platen «The Invasion Parade» er innspilt dette året, riktignok med litt andre musikere enn han hadde med seg til Molde.

Han er født den 7. oktober 1985, og er en Grammy-nominert pianist og komponist. I 2006 ble han en av 12 utvalgte unge pianister til å opptre på Montreux Jazz Festival, hvor Quinsy Jones oppdaget han. I 2009 flyttet han med familien til USA, hvor han har blitt en av de mest benyttede, cubanske pianister på de store festivalene.

På «The Invasion Parade» har han med et solid lag av cubanske og amerikanske kolleger. På bass finner vi (på to spor) Esperanza Spalding, som også bidrar med flott vokal. Ellers møter vi Peter Slavov på bass, Henry Cole på trommer og perkusjon, Pedrito Martinez på perkusjon, Roman Filit på saksofoner, Billy Carrion på barytonesaksofon og Javier Porta på fløyte.

Musikken er typisk cubansk, med ytterst maskulint pianospill – heftig og raskt, og fin perkusjon og bass. Forskjellen fra en del andre innspillinger av dette slaget, er at Rodriguez er mer moderne i sin tilnærming til musikken.

Han er en gnistrende tekniker, og mestrer det meste på pianoet. I tillegg spiller han noen av de kjente låtene, bl.a «Guantanamera» i sin helt egen versjon, som fascinerer.

All musikken er sommerlig, lett og deilig, og Spaldings bidrag, spesielt på «El güije» viser hvilken gnistrende god bassist og vokalist hun er.

En herlig sommerplate som kan nytes hele året.

Jan Granlie

Alfredo Rodriguez (p, moog, elec, perc), Espåeranza Spalding (b, v), Peter Slavov (b), Pedrito Martinez (perc), Henry Cole (dr, perc), Roman Filit (as, ss), Billy Carrion (bs), Javier Porta (fl)

Skriv et svar