Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ALOFT QUARTET

«Farewell Old Ways»
AMP MUSIC & RECORDS, AT063

Aloft Quartet er et skandinavisk ensemble som ble startet i 2016, og som utga deres første album, «First Year» i 2018. Kvartetten består av saksofonisten Simon Balvig, pianisten Rasmus Sørensen, bassisten Jon Henriksson og trommeslageren Amund Kleppan, og de spiller originalmusikk aget av Balvig og Henriksen.

De vant Danish Music Award-prisen for årets nye danske jazznavn, og deres andre langspiller, burde gi dem plass på flere klubber og festivaler enn de i «nabolaget» i Danmark.

Vi får 11 komposisjoner, som alle oppholder seg i et slags mid-tempo-landskap, med den nordiske jazzen i fokus, hvor det lyriske og melodiøse spiller hovedrollen. Samtidig som det låter nåtidig, så låter det annerledes enn mye av den jazzen vi i disse dager får fra de nordiske landene. Og mye av musikken låter svært sommerlig. Hør for eksempel på tredjesporet, Henrikssons «Reminiscing, eller fjerdesporet «In Orbit», hvor vi får en lys og sommerlig sopransaksofon som førende instrument, og lett og ledig pianospill som får oss til nærmest å rope etter varme, sol og «en tynn en» i glasset.

De fire musikerne fungerer fint sammen, enten de spiller «nordisk» eller mer latino i det rytmiske. Jeg synes Balvigs sopransaksofon fungerer godt gjennom hele albumet. Han har god teknikk og fine ideer, samtidig som han blir «utfordret» av Sørensens lekende og lette pianospill. Sørensen har et fint anslag og mange gode ideer i sine solier, samtidig som Henriksson og Kleppan fungerer utmerket som kompmusikere.

«Farewell Old Ways» er blitt en delikat sommerplate, som kommer til å bli spilt mange ganger i heimen med åpent vindu utover sommeren, selv om musikken vi får servert hverken er nyskapende eller spesielt original.

Jan Granlie

Simon Balvig (s), Rasmus Sørensen (p), Jon Henriksson (b), Amund Klaeppan (dr)

Skriv et svar