Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ANTHONY DE MARE

«Liaisons Re-imagining Sondheim From the Piano»
ECM NEW SERIES 2470-72

Prosjektet «Liaisons Re-imagining Sondheim From the Piano» ble unnfanget av den anerkjente konsertpianisten Anthony de Mare, og er blitt et landemerke og et gedigent konsertprosjekt basert på sanger av den legendariske musikalkomponisten Stephen Sondheim. Prosjektet inviterte 36 av verdens fremste samtidskomponister til å velge en sang av Sondheim og gjenskape det som en solo pianostykke. Dette er blitt både en hyllest og en feiring, og beviser at Sondheim er en av det 20. århundrets mest innflytelsesrike komponister – like mye hjemme i konsertsalen som på Broadway-scenen. Prosjektets deltagere spenner over verdensstjerne fra klassisk, jazz, opera, pop, musikaler og film. Komponister kommer fra syv forskjellige land og med et alderspenn fra 30 til 75, som representerer mer enn 34 Pulitzers, Grammier, Tonyer og Oscar-priser.

Siden 2011 har de Mare gjort over 30 forskjellige Liaisons-konserter med fulle hus over hele USA og Canada, blant annet i San Francisco, San Diego, Chicago og Minneapolis. De første 32 stykkene fikk sin New York-premiere med to utsolgte konserter på Symphony Space i 2012 og 2013, som også inneholdt intervjuer på scenen med Mr. Sondheim Mark Horowitz. Denne høsten, i forbindelse med feiringen av utgivelsen av Liaisons på ECM New Series, vil de Mare spille hele samlingen i løpet av tre konserter på Birdland, den Sheen Center og Symphony Space.

Men for oss som ikke oppholder oss i Sambandsstatene til daglig, klarer vi oss godt med de tre CDene denne pakken inneholder.

Og det er et flott utvalg komposisjoner vi får servert. Innenfor jazzsjangeren valgte Wynton Marsalis å få høre «»That Old Piano Roll», Fred Hersch ville ha med «No One Is Alone» og Ethan Iverson ville høre «Send In The Clowns», og det får de i alle høyeste grad. Til 20 i stil!

Pianospillet er hele veien strålende, og selv om dette ikke er den pianomusikken jeg hører mest på, så blir jeg satt helt ut av å høre Anthony de Mare gjøre disse komposisjonene.

På første CDen får vi 13 komposisjoner i varierende lenge og temperatur, mens andre- og tredjeCDen inneholder 12 komposisjoner hver. Og alt er like vakkert.

At Stephen Sondheim er en av de beste komponister i dag, uansett sjanger bør være hevet over enhver tvil, og at pianisten Anthony de Mare er en av verdens beste konsertpianister, er jeg overhode ikke i tvil om.

En strålende plate, som vil surre å gå i spilleren gjennom hele vinteren!

Jan Granlie

Anthony de Mare (p)

Skriv et svar