Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

AOA IMPRO GROUP

«Live at Pariser Platz»
EVIL RABBIT RECORDS, ERR 35

aoa improv group er en kvintett med base i Berlin, som består av vokalisten Aimut Kühne, Elena Kakaliagou på franskhorn, bassisten Antonio Borghini, trommeslageren Dag Magnus Narvesen og saksofonisten Floros Floridis.

Dette er en ny improv-jazz-gruppe, med spesiell interesse for gresk musikk, Albumet blel innspilt på Academia der Künste, Pariser Platz i Berlin, den 8. oktober 2020 og inneholder fire spor (alle med tittelen «live at pp, part I» til «part IV», og gjennom de fire sporene, gis musikerne god plass til å komme med sine ideer, men hele veien gjennom føler jeg det ligger mye gresk inspirasjon i det de fremfører.

De åpner med Floradis sin sopransaksofon, før franskhornet overtar og vokalen og de andre kommer inn. Og nesten umiddelbart legger man merke til den fine kommunikasjonen musikerne imellom. Hele veien fungerer det aldeles nydelig, og kombinasjonen vokal, franskhorn og sopransaksofon er både sjarmerende og spennende.

Dette er, på mange måter, et band som passer inn på en rekke mer frilynte jazz- og improvklubber rundt om i Europa. Og å høre disse på for eksempel Klub Primi i København, hadde vært perfekt. For dette er fem musikere som fungerer svært godt sammen. De er et klart kollektiv, uten at det er noen av musikerne som forsøker å bryte ut av kollektivet og gjøre sine egne «greier».

Alle fire «komposisjonene» eller improviserte strekk, går nesten i ett, så man nesten skulle tro det var en drøyt 37 minutters lang suite. Og selv om jeg ikke forstår ett eneste ord av hva Kühne synger, så føler jeg at hun og bandet forteller meg spennende historier. Kühne er en drivende god vokalist, som behersker alle tonehøyder, Floridis er en utmerket sopransaksofonist og bassklarinettist, Kakaliagou beviser at franskhorn fungerer perfekt i en improv-sammenheng, og Borghini og Narvesen legger akkurat de tingene til, som gjør dette til en av de mest spennende improv-platene jeg har hørt på ganske lenge.

En interessant, deilig og spennende utgivelse, og jeg setter mer enn gjerne av en kveld med dette bandet på konsert.

Jan Granlie

Almut Kühne (v), Elena Kakakiagou (frh), Floros Floridis (ss, bcl), Antonio Borghini (b), Dag Magnus Narvesen (dr)

Skriv et svar